У Києві відбулося вшанування українських паралімпійців, які успішно виступили на Кубку світу з лижних перегонів та біатлону (ВІДЕО)

1 22 1 bf674a2fecf6e1237fa344262162fb40 XL 2. медали

У фінському Вуокатті наша команда виборола 23 медалі, серед яких 9 золотих, 6 срібних і 8 бронзових. За традицією, у неофіційному командному заліку українці посіли друге місце після росіян, яких було майже втричі більше, і випередивши не лише США, а й просунуті у зимових видах країни Скандинавію та Німеччину. Найбільше нагород, 4 золота, здобула Олександра Кононова. У Оксани Шишкової 5 медалей – 2 золота, срібло і дві бронзи. Серед чоловіків найбільше нагород здобули Ігор Рептюх та Ярослав Решетинський. Наздогнали своїх героїв і державні ордени та відзнаки. Їх вручили за паралімпійський успіх у Сочі. Міністр спорту запропонував обмити цю добру справу шампанським, але команда, середній вік якої 22 роки, відмовилася – перед Чемпіонатом Світу у США діє спортивний режим.

Валерій Сушкевич, президент Національного паралімпійського комітету України:

– Така маленька, під окупацією держава, як Україна, перемагає у зимових видах спорту. Перемагає потужно і консолідуючи навколо себе увесь світ і Європу на підтримку. Хлопці і дівчата, які виступали у складі національної команди у Сочі, які у Сочі не завоювали практично жодної медалі, тут — нове покоління. Завоювало медалі і ресурси у Сочі тільки формувались. Зараз вони сформовані і вистрілили на цьому Кубку світу.

https://www.youtube.com/watch?v=BfoDEMUYK0w


Київ TV

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*