У Харкові відзначили кращих спортсменів «Інваспорту»

1 25 1 472382 2. паралімпійських ігор, спортсменів

1 25 1 472382 123 грудня відбулося нагородження кращих спортсменів та тренерів Харківського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» за підсумками 2014 року. В урочистій церемонії взяв участь заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Сергій Христоєв, який від лиця Харківської обласної державної адміністрації привітав спортсменів та тренерів з високими досягненнями в 2014 році.

«Цей рік був знаменний тим, що проходили ХІ зимові Паралімпійські ігри, і ми дуже горді тим, що наші харківські спортсмени принесли 12 медалей з 25, які були завойовані нашою країною. Дуже приємно, що на вашу честь та за ваші заслуги в цьому році неодноразово піднімався прапор та лунав гімн України. Від себе особисто та від імені Харківської обласної державної адміністрації хочу побажати вам спортивних успіхів», – зазначив Сергій Христоєв.

Заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА вручив спортсменам Почесні грамоти Департаменту справах молоді та спорту, а молодим спортсменам посвідчення Майстрів спорту України.

Також під час урочистої церемонії була вручена державна нагорода Заслуженому тренеру України Валерію Казакову. Указом Президента України за особливий внесок у державне будівництво, за вагомі трудові перемоги та високий професіоналізм Валерій Казаков був нагороджений орденом «За заслуги» І ступеня.

Також були названі, і відзначені кращі спортсмени і кращі тренера харківського центру «Інваспорт» за підсумками року. В 10-ку кращих спортсменів увійшли: – Віталій Лук’яненко – Заслужений майстер спорту України з лижних гонок та біатлону.

– Людмила Павленко – Заслужений майстер спорту України з лижних гонок та біатлону.

– Максим Веракса – Заслужений майстер спорту України з плавання.

– Юрій Уткін – Майстер спорту міжнародного класу з лижних гонок та біатлону

– Оксана Шишкова – Майстер спорту міжнародного класу з лижних гонок та біатлону

– Олена Федота – Майстер спорту міжнародного класу з плавання

– Дмитро Хейлик – Майстер спорту міжнародного класу з плавання

– Катерина Іваненко – Майстер спорту міжнародного класу з плавання

– Вікторія Андріїшіна – Майстер спорту України з легкої атлетики

– Євгенія Бреус – Майстер спорту міжнародного класу з фехтування

У п’ятірку кращих тренерів 2014 року увійшли: – Валерій Казаков – Заслужений тренер України, тренер чемпіонів та призерів ХІ зимових Паралімпійських ігор, Європи та світу 2014 року

– Володимир Іванов – Заслужений тренер України, тренер чемпіонів та призерів ХІ зимових Паралімпійських ігор, Європи та світу 2014 року

– Олег Панкратов – Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту, тренер чемпіонів та призерів літніх Дефлімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи.

– Віталій Казаков – тренер-гайд призера ХІ зимових Паралімпійських ігор 2014 року Юрія Уткіна.

– Юрій Тридуб – тренер з фехтування Майстера спорту міжнародного класу Євгенії Бреус.

Варто зазначити, що новий сезон у паралімпійців в зимових видах спорту вже в самому розпалі. У фінському місті Вуокатті з 10 по 17 грудня відбувся Кубок світу з лижних гонок та біатлону, на якому збірна України завоювала 23 медалі – 9 золотих, 6 срібних та 8 бронзових, і посіла друге загальнокомандне місце. Свій внесок у загальний успіх внесли і харківські паралімпійці. Оксана Шишкова завоювала 2 золоті, 1 срібну та 2 бронзові медалі, Людмила Ляшенко – 3 срібні медалі, а Юрій Уткін – 1 бронзову медаль.

Зараз українська паралімпійська збірна з зимових видів спорту проходить в Карпатах підготовку до чемпіонату світу, який з 23 січня по 1 лютого 2015 відбудеться в США.

Харківська обласна державна адміністрація +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*