Ігор Жданов: «Наша паралімпійська збірна повернулася з чемпіонату світу із лижних гонок та біатлону з яскравим та достойним результатом»

1 05 2 108 2. інвалідів

1 05 2 108 1У вівторок, 3 лютого Національна паралімпійська збірна України з зимових видів спорту повернулася з чемпіонату світу з лижних гонок та біатлону, що проходив в місті Кейбл (США). В урочистій зустрічі збірної, яка відбулася в аеропорту «Бориспіль», взяли участь Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, Голова Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний, президент Національного комітету спорту інвалідів Валерій Сушкевич, представники «Ощадбанку» України та спортивної громади.

«Я дуже щасливий вітати українську збірну на рідній землі із справжньою перемогою. Два тижні тому ми проводжали цю команду на чемпіонат світу у США у Центрі паралімпійської підготовки, другу чергу якого відкривали у Львівські області. Я бажав їм успіхів, командного духу, спортивної удачі та мужності. І ви бачите, з яким яскравим та достойним результатом повернулася додому наша паралімпійська збірна», – наголосив Ігор Жданов.

У свою чергу, Президент Національного комітету спорту інвалідів Валерій Сушкевич подякував Міністру за співпрацю та увагу до паралімпійського руху. Він зазначив, що Україна має пишатися здобутками паралімпійців, які присвятили свої перемоги українським військовим, що захищають незалежність України в АТО. Водночас Ігор Жданов додав, що своїм особистим прикладом наші паралімпійці мають також надихати поранених бійців.

Пізніше на своїй персональній сторінці у Facebook Міністр окремо подякував представникам ЗМІ, які відгукнулися на заклик Мінмолодьспорту та Національного комітету спорту інвалідів України і взяли участь у висвітленні церемонії зустрічі збірної.

«Країна має знати і бачити своїх спортивних героїв. Вони на це однозначно заслуговують, бо несуть своїм прикладом у ці непрості для України часи – колосальний заряд патріотизму, оптимізму та життєлюбства», – написав Ігор Жданов.

Зазначимо, що на чемпіонаті світу з лижних гонок та біатлону паралімпійська збірна України у складі 14 спортсменів посіла високе 2-ге загальнокомандне місце серед 15 держав-учасниць. У доробку українців 30 здобутих медалей, серед яких 9 золотих, 11 срібних та 10 бронзових нагород.

Цей чемпіонат також став зоряним для Олександри Кононової, яка побила попередні результати найкращих виступів на чемпіонатах світу та стала найкращою спортсменкою не тільки України й цього чемпіонату світу, але й показала найкращий результат чемпіонатів світу (з 6-ма золотими та 1 срібною медалями).

Мiнiстерство молоді та спорту України +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*