Українські спортсмени повернулися з XVIII зимових Дефлімпійських ігор з вісьмома медалями

1 08 6 IMG 1500 1 2. дефлімпійських

1 08 6 IMG 1500 1

6 квітня в Україну повернулася національна дефлімпійська команда, яка брала участь у XVIII зимових Дефлімпійських Іграх (Ханти-Мансійськ, Росія), що проходили з 28 березня по 5 квітня.

У підсумку XVIII зимових Дефлімпійських ігор національна дефлімпійська збірна команда України у складі всього 20-ти спортсменів та змагаючись майже з 450 дефлімпійцями з 27 країн світу, попри все утрималась у десятці найсильніших світу за кількістю золотих нагород та стала четвертою за загальною кількістю медалей.

Найкращим із лижників за підсумками змагань став Андрій Андріїшин, який завоював чотири срібні нагороди: срібло в скіатлоні (10+10 км), в естафеті (3х10 км), в командному спринті та масовому старті (15 км).

“Я знаю, що нашій команді було досить складно виступати на цих змаганнях, зважаючи на події в Україні. Ми дуже пишаємося вами та вашими результатом – найкращим за всю історію участі української команди у Дефлімпійських іграх, та вашою мужньою поведінкою під час змагань”, – сказав Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, вітаючи спортсменів під час урочистої зустрічі. Як відомо, під час відкриття Ігор, українська команда утрималася від участі в урочистостях, а під час нагороджень спортсмени закривали медалі рукою, і таким чином демонстрували свою незгоду з військовими діями Росії на Сході України.

Президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич подякував Ігорю Жданову особисто та Мінмолодьспорту за всебічну підтримку команди під час підготовки до змагань та самої Дефлімпіади.

1 08 6 IMG 1506 2

1 08 6 IMG 1475 3

Мiнiстерство молоді та спорту України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*