Вихованці Запорізького дитячого будинку-інтернату – переможці Національного турніру з футболу

1 03 1 8175241 2. інтернату

1 03 1 8175241 1

Команда вихованців Запорізького дитячого будинку – інтернату, підпорядкованого Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, посіла перше місце у Національному турнірі з футболу Спеціальної Олімпіади України.

Спортсмени – інваліди отримали почесні грамоти та заслужені медалі. Виявивши наполегливість, мужність і спортивну майстерність, вони обійшли своїх головних суперників – команди з Сумської, Чернігівської, Львівської та Черкаської областей.

Захід проходив у рамках Європейського футбольного тижня Спеціальної Олімпіади Європи/Євразії в м. Ніжин Чернігівської області за підтримки Федерації футболу України, футбольної Прем’єр – ліги, Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя та асоціації спортивних журналістів України.

Загалом у турнірі взяли участь більше тисячі спортсменів з обмеженими можливостями з п’ятнадцяти областей України.

Як зазначили організатори турніру, європейське футбольне співтовариство такими заходами намагається створити якомога більше можливостей для того, щоб інваліди, попри свої фізичні вади, могли займатися футболом та отримувати від цього задоволення.

За словами директора СОУ Андрія Підварка, цією акцією надається унікальна можливість для всіх учасників проявити себе в улюбленій спортивній грі, отримати визнання та повагу.

Після повернення вихованців Запорізького інтернату щиро вітали друзі та співробітники установи.

Запорізький дитячий будинок – інтернат за показниками в роботі є одним із провідних в області. Завдяки активному залученню персоналу, спонсорів, шефів в установі постійно зміцнюється матеріально-технічна база.

На сьогодні в дитячому будинку – інтернаті на повному утриманні проживають 133 вихованці. Для них забезпечені комфортні сучасні умови, налагоджено якісне шестиразове харчування, надається кваліфікована медична допомога. Діти мають можливість займатися спортом, відвідувати різноманітні гуртки.

Управління у справах преси та інформації

Запорізька обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*