У Харкові пройшов міжнародний турнір серед тенісистів-візочників

1 14 1 19b0ac42804c3ec62c6a53fb73a596a4 2. спорту

1 14 1 19b0ac42804c3ec62c6a53fb73a596a4 1

Міжнародний професійний тенісний турнір «Kharkov Open» серед тенісистів-візочників пройшов 10-12 липня на тенісних кортах «Парк».

У турнірі взяли участь 12 чоловіків і вісім жінок з України, Молдови, Польщі та Туреччини, серед них і міністр молоді та спорту Молдови Сергій Афанасенко.

Змагання пройшли в індивідуальних і парних заліках. В індивідуальному заліку серед чоловіків переміг Альбін Батицький із Польщі, а серед жінок кращою стала турецька спортсменка Бушра Унн. «Срібло» виграли Престов Брезін і Каторжина Войжичек (обоє – Польща).

У парному заліку серед чоловіків «золото» дісталося Альбіну Батицькому і Престову Брезіну, серед жінок – Бушрі Унн та Жуліде Юлгіс (Туреччина). Другі місця посіли Сергій Афанасенко і Сергій Соколов (Молдова), а також Олена Шингарьова (Харків) і Катаржина Войжичек.

У церемонії нагородження взяли участь заступники Харківського міського голови Олександр Попов та Світлана Горбунова-Рубан, директор департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко, депутат міської ради Габріел Михайлов, консули Генерального консульства Польщі у Харкові Володимир Лещинський і Якуб Королівський, почесний консул Туреччини в Харкові Володимир Білий.

Зазначимо, що Харків на турнірі представляли Ігор Драпаковський, Ігор Каранін, Андрій Сушко, Василь Старіков, Олена Грабовська, Ольга Подпружнікова, Марина Джим і Олена Шингарьова.

Організатори – Харківська міська громадська організація інвалідів «Креавіта» і Харківський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Довідка. Турнір «Kharkov Open» – це міжнародний професійний турнір для тенісистів на інвалідних візках. Він офіційно входить у план тенісних турнірів «International Tennis Federation» і проходить як частина світової професійної серії «NEC Wheelchair Tennis Tour». Теніс на інвалідних візках входить у програму Паралімпійських ігор. Правила такого тенісу практично нічим не відрізняються від звичайних, принциповим є тільки право тенісиста-візочника продовжувати розіграш після другого відскоку м’яча від поверхні корту.

Офіційний сайт Харківської міської ради, міського голови, виконавчого комітету +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*