Херсонка – дворазова рекордсменка світу

1 24 1 mereshko 2. плавання

1 24 1 mereshko 1

Ранком 23 липня київським потягом до рідного Херсона повернулася спортивна гордість нашого міста – майстер спорту України міжнародного класу з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухомого апарату, член Національної збірної команди України Єлизавета Мерешко.

13 – 19 липня 2015 року Єлизавета брала участь у чемпіонаті світу – 2015 з плавання у м. Глазго, Великобританія. Досягнення херсонки – це три золоті і дві срібні медалі, рекорд Європи і 2 рекорди світу!

Дворазову рекордсменку світу урочисто зустріли міський голова Володимир Миколаєнко, заступник міського голови Сергій Черевко, начальник Херсонського регіонального центру «Інваспорт» Іван Міщенко, директор ДЮСШ №6 Галина Метела, близькі та друзі спортсменки.

Володимир Миколаєнко привітав Єлизавету з успішним виступом на змаганнях найвищого рівня. Він передав чемпіонці прапор міста і подякував за прославлення Херсона на світовому рівні.

Крім того, міський голова прокоментував: «Сьогодні ми зустріли вихованку Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи №6. Розуміючи необхідність підтримання наших спортсменів, у ці досить непрості часи, ми знайшли можливість і встановили в школі сонячні колектори. Це дозволило забезпечити проведення тренувань з водних видів спорту протягом всього року, а не лише взимку, як це було раніше. Сподіваюсь, що покращення умов тренування забезпечать перемогу ще не одній спортивній зірці».

Єлизавета Мерешко 8 липня відзначила День народження.

Перші кроки у великому спорті зробила у 2003 році в ДЮСШ №6 м. Херсона. На сьогодні є вихованкою центру «Інваспорт». Її тренер – Елла Бенедик.

На чемпіонаті світу з плавання 2015 року Єлизавета здобула: золоті медалі – 50 м вільним стилем, рекорд світу, 100 м вільним стилем, рекорд світу, 400 м вільним стилем; срібні медалі – в естафеті рекорд Європи у попередньому запливі, 200 м комплексом.

Управління громадських зв’язків Херсонської міської ради

Офіційний сайт Херсонської міської ради +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*