Сонячний м’яч 2015

1 07 1 03x 2. сонячних дітей

1 07 1 03x 1

Уперше в Херсоні відбувся благодійний турнір з футзалу «Сонячний м’яч 2015». Його ініціатори батьки в яких народилися діти з синдромом Дауна. Мета спортивної події розповісти про «сонячних» дітей та довести вони такі як і усі, просто мають на одну хромосому більше. Починалося все рік тому з товариської гри між командою ХДУ та батьками «сонячних» дітей.

«Сонячний футбол» у Херсоні. У справжньому футзалі, з професійними гравцями та шаленими вболівальниками. Підтримали сонячних дітей та їх батьків відразу 8 команд: медійники, депутати, лікарі, рятівники, таксисти, підприємці.

Не побоялися зіграти з професіоналами і татусі сонячних дітей. До своєї команди запросили і друзів, які полюбляють футбол. І першими розпочинають турнір.

Тато «сонячного» Богданчика зізнається до гри його ретельно тренував син.

І хоча організатори офіційно позиціонують турнір міським – його по справжньому можна назвати – міжнародним. За сонячних дітей сьогодні грає навіть хлопець з Камеруна.

Поки дорослі ганяють м’яча, малеча у холі розважається з клоуном, пригощаються йогуртом від спонсорів та навіть ексклюзивними солодощами.

Невипадково сонячний футбол проходить у жовтні, адже саме цього місяця у всьому світі розповідають про людей з синдромом Дауна.

Втім не лише спортивний інтерес, а й благодійна допомога. Протягом гри було зібрано майже 7 тисяч гривень, які використають на розвиток сонячних дітей.

Протягом турніру гравці змагалися відразу за два кубки. Володарями Великого стала команда СВ, малий кубок дістався команді «Скіфія».

Кожна збірна від організаторів отримала дипломи учасників благодійного турніру та головне – купу позитивних емоцій від спілкування з сонячними малюками. Батьки зізнаються на цьому не зупинятимуться вже наступного року готують Всеукраїнський турнір.

ХОДТРК «СКIФIЯ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*