Паратхеквондо – спорт мужніх (ФОТО)

1 11 1 image-40 2. паратхеквондо, тхеквондо

1 11 1 image-40 1

7 листопада у Кіровограді відбувся Всеукраїнський чемпіонат з параолімпійського виду спорту – паратхеквондо. Здавалося б це різновид боротьби і як ним можуть займатись люди без кінцівок. Та тхеквондо має свою відмінну техніку. Так, основна увага приділяється саме удару ногою та вмінню це зробити у прижку. Цю техніку ми неодноразово бачили у фільмах за участю Чака Норріса. Спортсмени виступають у спеціальних електронних жилетах та касках, що унеможливлює травмування. Сьогодні, коли внаслідок військових дій, в Україні збільшилася кількість молодих людей з фізичними проблемами, саме параолімпійці стати рушіями національної свідомості. Молоді хлопці, займаючись паратхеквондо, вкотре доводять, що навіть не маючи рук, вони достойні спортсмени. Все це можна було спостерігати у спортзалі «Юність», де разом змагалися параолімпійці та школярі з тхеквондо. Їх тренер з тхеквондо Віктор Тихоненко розповів, що сьогодні у Кіровограді кожна друга школа та сімнадцять дошкільних закладів мають секції тхеквондо. А ще він мріє, що на олімпійські ігри у 2020 році обов’язково виставить свою команду і здобуде перемогу.

Президент Федерації тхеквондо олімпійська версія Валентин Власенко зазначив, що тхеквондо виховує чесніть, гартує волю фізично і духовно. Це спорт мужніх хлопців і дівчат. До того ж, маємо надію, що наша землячка Тетяна Тетерятникова примноже славу Кіровоградщини, хоча сьогодні вона і тренерується у Києві. А ще за підтримки обласної організації Всеукраїнської організації «Союз організацій інвалідів України» змагання на Кубок України з паратхеквондо стануть постійними. Принаймні саме за підтримки названої громадської організації ці Всеукраїнські змагання відбулися саме 7 листопада у залі «Юність». А ще за ініціативи голови обласної організації ВОІ СОІУ С.М.Подорожнього потенціал паратхеквондистів надихнув його на організацію справжнього свята, у якому чоловіки покажуть свою мужність.

Юрій Овсяников, який немає рук, вважає, що цей спорт дає йому можливість відчувати себе здоровим. Якщо ти за якихось причин не маєш рук і творчого хисту малювати, то непремінно почни займатися спортом, – така думка паратхеквондиста.

Віталій Алєксєєв, родом з Полтавщини, але представляє на змаганнях Кіровоградщину. Сьогодні вже в Україні таких спортсменів без рук двадцять. І вони мріють попасти на олімпійські ігри. Тренування разом зі здоровими спортсменами в одному залі вже стали звичними, а спілкування невимушеним. Ось така адаптація – це найкращий стимул для людей з інвалідністю знайти своє місце у соціумі.

Чемпіонат України з тхеквондо зібрав 7 листопада багато глядачів і вболівальників. Разом з Кіровоградською обласною громадською організацією ВОІ СОІУ ми підтримуємо наших спортсменів і бажаємо нових перемог.

Ольга Ніколаєвська

ФОТОРЕПОРТАЖ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*