Унікальний спортивний турнір відбувся у Харкові

1 02 1 0f156354f86927dda5ed4fbff376369b 2. турнир

1 02 1 0f156354f86927dda5ed4fbff376369b 1

Другий український чемпіонат був присвячений легендарним учням засновника харківської школи фехтування П.А. Заковорота. Змішаний турнір, в якому інваліди могли битися з ветеранами спорту, провели у приміщенні спорткомплексу «Уніфехт». Захід було організовано громадською організацією «Екополітика» в рамках благодійної програми «Стіна плачу». Підтримку в його проведенні надали міська та обласна влада, а також підприємці та просто небайдужі городяни.

Напружена боротьба, товариська участь, красиві блискавичні удари, чудова техніка володіння зброєю — все було на доріжках «Уніфехта». Вболівальники, які прийшли підтримати своїх кумирів, серед яких — призери Олімпійських та Параолімпійських ігор, не приховували своїх почуттів і азарту. Красу та емоційне напруження фехтувального бою дуже важко передати словами.

В результаті переможці визначилися в трьох категоріях. Шпагою краще за всіх володіє Микола Опанасенко (Харків), рапірою — Віталій Лавриненко (Київ), а кращим фехтувальником на шаблях визнаний Сергій Загоруйко, інвалід-візочник з Харкова.

ФОТО: QHA

QHA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*