У Мукачеві відбувся міжнародний турнір з шахів серед інвалідів

1 22 1 SDC14202 3 2. інвалідів

1 22 1 SDC14202 3

18 лютого 2016 року в місті Мукачеві у ресторані «Гавань» (вул. Перемоги, 2Е) відбувся міжнародний турнір з шахів серед інвалідів з вадами зору і ураженням опорно-рухового апарату.

В турнірі прийняли участь понад 30 спортсменів з різних районів Закарпаття та Словаччини. В результаті змагань серед спортсменів з особливими потребами по шахам 1-ше місце посів Іван Райчинець, 2-ге – Михайло Бедь, 3-тє – Анатолій Старина.

Що ж до змагань по шашкам, то 1-ше місце посів Олександр Бабенко, 2-ге – Олександр Сухан, 3-тє – Денис Сухотін.

Призери і учасники були нагороджені кубками, медалями, грамотами і цінними призами.

Голова Закарпатського обласного осередку української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату Олександр Лизанець розповів, що такий турнір по шахам в місті Мукачеві проводиться вже п’ятий раз. Але вперше він отримав статус міжнародного, оскільки до участі в ньому долучились представники Словаччини. «Сподіваюсь, що нам і надалі вдасться проводити такі заходи в Мукачеві регулярно і кожного наступного разу вони будуть проводитись на вищому рівні. Нажаль в умовах економічних і зовнішньополітичних негараздів в Україні організовувати такі турніри вкрай важко. Але навіть в такій ситуації знаходяться добрі люди, які нам допомогли. Ми дуже вдячні всім спонсорам, а також шаховому клубу Мукачева, ресторану «Гавань» та пані Наталії Турянчик, які допомогли нам провести турнір», – заявив Олександр Лизанець.

Тож попри буремні події в Україні життя продовжується і люди з обмеженими можливостями це доводять на практиці.

1 22 1 SDC14142 1

1 22 1 SDC14160 2

“Карпатський об’єктив”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*