Хлопець із синдромом Дауна символічним голом відкрив благодійний турнір з міні-футболу «Кубок відкритих сердець 2016» (ФОТО)

1 26 6 Денис-1 2. синдромом дауна

1 26 6 Денис-1 1

Київ. Вихідними у спорткомплексі ЦСКА пройшов шостий благодійний турнір по міні-футболу серед корпоративних команд «Кубок відкритих сердець 2016». Цього року завдяки турніру вдалося зібрати 163 500 грн на програми ранньої допомоги для дітей з синдромом Дауна. Такі програми діють у Центрі раннього розвитку Всеукраїнської благодійної організації «Даун Синдром».

Перший символічний гол у ворота забив вихованець Центру раннього розвитку, 5-річний хлопець з синдромом Дауна – Денис Шпиль. Також «сонячні» діти презентували капітанам команд червоні кульки-серця – як заклик відкрити своє серце назустріч дітям із особливими потребами.

«Центр раннього розвитку для дітей з синдромом Дауна існує вже 6 років. Весь цей час наша організація ефективно «пробиває» стіну несприйняття суспільством і домагається для «сонячних дітей» можливості навчатися та розвиватися. Завдяки турніру «Кубок відкритих сердець» ми можемо зібрати кошти на розвивальні та навчальні програми, адже Центр не фінансується ані державою, ані містом. А також діти, котрі приходять на турнір вболівати, встановлюють людський та емоційний контакт з дорослими учасниками. За роки проведення турніру ми змінили суспільну думку щодо таких дітей і в колі наших учасників», – відзначає президент ВБО «Даун Синдром» Сергій Кур’янов.

Любов до спорту та бажання допомогти «сонячним» дітям об’єднали у командній грі понад 150 людей різних професій з 15 компаній. Серед них: Райфайзен Банк Аваль, PWC, Deloitte, FC SKODA, УкрСиббанк, Infopulse, Windrose, EY, ОМП, Syngenta, Platinum bank, ЕСТА холдинг, ДП НАЕК Енергоатом та Ашан, а також батьківська команда ВБО «Даун Синдром». Багато команд є постійними учасниками турніру. Та щороку кількість відповідальних бізнес-компаній збільшується.

«Ми дружимо з ВБО «Даун Синдром» уже 6 років і традиційно підтримуємо їх ініціативи. Наша команда любить грати в футбол і завжди рада бути учасником проектів організації, спрямованих на розвиток освітніх програм для «сонячних» дітей України. Те, що наша участь приносить користь дітям, робить гру ще приємнішою!» – наголошує Денис Мелещук, представник компанії Infopulse.

Всі зібрані кошти від внесків учасників спрямовуються на навчання та розвиток дітей з хромосомною аномалією. Сьогодні Центр раннього розвитку ВБО «Даун Синдром» – це спеціалізований заклад, де такі діти можуть займатися з педагогами, відвідувати заняття з дефектологом, логопедом, психологом та іншими профільними спеціалістам аби підготуватися до навчання в школі. Центр не підтримується державою і функціонує лише завдяки благодійним внескам окремих доброчинців, та в основному – компаній, що беруть участь у турнірі. Саме завдяки заняттям у Центрі діти з синдромом Дауна отримують необхідні для життя знання і навички та можливість реалізувати себе в майбутньому.

«Життя нашої родини розділилось на «до» і «після» Центру, – каже Тетяна Яремчук, мама 5-ти річної дівчинки з синдромом Дауна. – Раніше ми жили у зоні АТО, де немає подібних закладів. З переїздом у Київ, коли Маші було 4 роки, ми одразу записались в Центр на консультацію. Спеціалісти, щоразу дають нам домашні завдання і ми старанно їх виконуємо. Перші результати побачили уже через місяць: донька почала чітко виражати, що хоче чи не хоче зробити, що подобається чи не подобається. А головне – у Центрі мене навчили як правильно поводитись з власною дитиною. Я спокійно ходжу з донею в магазин чи на прогулянку, не ношу її на руках, а воджу за ручку. Я бачу, що на мою особливу доню дивляться люди, і більше не боюсь цих поглядів. Я знаю і вірю, що у нас в вийде!»

Благодійний турнір з міні-футболу – це сучасний розважально-спортивний захід. Тут переможці отримують кубки та медалі, діти – свято, а гості – вболівають за команди та весело проводять час. Цього року вперше на турнірі виступила професійна команда черлідерів. Такий сюрприз підготували вболівальники команди Infopulse.

Переможцями VI-го Благодійного турніру з міні футболу серед корпоративних команд «Кубок відкритих сердець 2016 стали:

«Золотий дивізіон»: І місце – FC SKODA, ІІ місце – Windrose, ІІІ місце – Infopulse.

«Срібний дивізіон»: І місце – Ашан, ІІ місце – Syngenta , ІІІ місце – ОМП.

Володарями «Кубку престижу» стала команда компанії Райфайзен Банк Аваль.

До заходу долучилися зіркові гості. Так разом із «сонячними» дітьми переможців турніру нагороджувала ведуча програми «Футбол NEWS» та авторського проекту «Моя гра» на телеканалах «Футбол 1»/«Футбол 2» Алла Бублій.

Більше інформації про турнір на офіційній сторінці події у Facebook – https://www.facebook.com/events/1679027465696029/?active_tab=posts

Технічні партнери турніру: Федерація футзалу м. Києва, компанії «Joma» та «Оболонь».

Інформаційні партнери: «Сегодня», телеканали «Футбол 1»/«Футбол 2», Український кризовий медіа центр.

Медичний партнер: клініка «Борис».

Довідка:

Всеукраїнська благодійна організація «Даун Синдром» (www.downsyndrome.org.ua) заснована в 2003 році батьками дітей з синдромом Дауна. Місія організації – покращення якості життя та створення нового майбутнього для людей з синдромом Дауна в Україні. В даний час ВБО «Даун Синдром» об’єднує понад 820 сімей з усіх куточків України.

Один із проектів, які реалізовує ВБО «Даун Синдром» відповідно до своєї місії, є Центр раннього розвитку для дітей із синдромом Дауна. Центр відкрито 2 вересня 2010 року. Сьогодні його можливостями вже користуються більше 800 сімей з усіх куточків України.

Традиційно ВБО «Даун Синдром» проводить благодійні турніри. Цього року ще пройдуть турніри з пейнболу та боулінгу.

Координатор проекту:
Дмитро Яцкевич, +38(050) 973 07 27

Медіа координатори:
Марина Єнжиєвська, +38 (063) 039 78 29

Анастасія Бондарчук, +38 (097) 394 49 56

ФОТОРЕПОРТАЖ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*