За золоту медаль чемпіони-паралімпійці будуть отримувати близько 1 млн гривень, – Ковальчук

1 09 1 vitaliy koval chuk 2. призери

1 09 1 vitaliy koval chuk  1

За ініціативою президента розміри винагород спортсменам-паралімпійцям зросли на 20%, а в наступному році вони збільшаться ще на 20%. Про це в коментарі журналістам повідомив представник президента в Кабінеті міністрів, перший заступник глави Адміністрації президента Віталій Ковальчук.

Зокрема, він зазначив, що відповідну постанову прийнято 8 червня на засіданні уряду. У 2018 році призери Паралімпійських та Дефлімпійських ігор будуть отримувати за свої перемоги нарівні з призерами-олімпійцями.

За словами Ковальчука, мета ініціативи президента – не допустити дискримінації спортсменів-інвалідів та виконати взяті зобов’язання в рамках Конвенції про права інвалідів.

«Вже в цьому році чемпіони Параолімпійських ігор отримають за золоту медаль близько 1 млн грн, срібні призери – близько 650 тис. грн, бронзові – майже півмільйона. Тобто сума винагород зросла майже на 20%», – зазначив під час виступу Ковальчук.

Крім того, за його словами, вже з наступного року зазначені суми збільшаться ще на 20%. А з 2018 року призери Паралімпійських та Дефлімпійських ігор будуть отримувати за свої перемоги нарівні з призерами-олімпійцями: за 1 місце – 3 млн 125 тис. грн., 2 місце – 2 млн грн, 3 місце – близько 1 млн 400 тис. грн. Це майже в чотири рази більше, ніж сьогодні.

Нагадаємо, Паралімпійські ігри пройдуть цього року в Ріо-де-Жанейро з 7 по 18 вересня.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*