Дзвін золота та сюрпризи: як в “Борисполі” зустрічали українську переможну збірну (ВІДЕО)

Дзвін золота та сюрпризи: як в “Борисполі” зустрічали українську переможну збірну (ВІДЕО). дефлімпіада, спортсмен, сюрприз, інвалід, інвалідність, person, posing, clothing, group, dance, smile, row, lined, footwear, woman. A group of people posing for a photo

Дзвін золота та сюрпризи: як в “Борисполі” зустрічали українську переможну збірну. дефлімпіада, спортсмен, сюрприз, інвалід, інвалідність5 канал

99 медалей завоювала українська збірна на 23-ій Дефлімпіаді. Сьогодні уночі спортсмени із заслуженим другим командним місцем повернулися до України. В столичному аеропорту дефлімпійців зустрічали кілька сотень людей. І без сюрпризів не минулося, передає кореспондент “5 канал”.

Зустріти українську збірну дефлімпійців до аеропорту “Бориспіль” вночі приїхали кілька сотень людей. І ось вони – 217 спортсменів української збірної. На Батьківщину привезли аж 99 медалей: 21 золоту, 36 срібних та 42 бронзові нагороди.

“Нам було дуже нелегко готуватися у цей непростий історичний час для України. Ще складніше було там, у Самсунзі (м.Самсун). Це були одні з найскладніших Ігор в історії українського спорту людей з інвалідністю”, – зазначив президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

Абсолютним рекордсменом за кількістю медалей у збірній стала каратистка Інна Мажара. До столиці спортсменка повернулася з двома золотими, двома срібними і однією бронзовою нагородами.

“Ми зробили все, що змогли. Будемо працювати, щоб Україна надалі була лідером світового спорту”, – каже Інна Мажара.

І вже після традиційних урочистостей на всіх чекав сюрприз – справжнє освідчення.

Член дефлімпійської збірної футболіст Шалва Мчедлішвілі вирішив освідчитись коханій, яка прийшла його зустріти. Зізнається, що хвилювався більше, ніж на змаганнях.

“Тут це було, під час змагань – ні. Я більше тут переймався, чесно кажучи. Там був спокій та впевненість”, – зазначає призер 23-х Дефлімпійських ігор у Туреччині Шалва Мчедлішвілі.

Дівчина футболіста Ірина Кулик каже: “Я люблю цю людину – і це найголовніше. Яке б рішення він не прийняв, і яке місце не посів, він завжди буде для мене єдиним та неповторним. Найкращим!”

Одним освідченням зустріч спортсменів в аеропорту “Бориспіль” не завершилася. Пропозицію одружитися отримала й українська каратистка Ірина Мажара.

Спортсменка каже, що не має слів. То як зустрічали українських призерів у летовищі – дивіться у сюжеті:

Наталка Коцкович, Руслан Альмухамедов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*