Фізична інвалідність – не вирок: українців з вадами здоров’я запрошують знайти себе у спорті

Фізична інвалідність – не вирок: українців з вадами здоров’я запрошують знайти себе у спорті. го «дух нації, бадмінтон, вади здоров’я, проект, інвалідність, person, road, wheel, tire, exercise equipment, outdoor, segway, weights, wheelchair, gym. A group of people standing in front of a building

Фізична інвалідність – не вирок: українців з вадами здоров’я запрошують знайти себе у спорті. го «дух нації, бадмінтон, вади здоров’я, проект, інвалідністьФото: ukranews.com

Громадська організація «Дух нації» розпочинає всеукраїнський проект, який покликаний підтримати людей з особливими потребами в Україні. Знайти себе у спорті запрошують українців з вадами здоров’я будь-якого віку, воїнів АТО, тих, хто потребує реабілітації, осіб, постраждалих від аварій та інших нещасних випадків, інвалідів з дитинства. Фізична інвалідність – не вирок. Найстрашніше – інвалідність людського серця.

Про це повідомила співорганізатор проекту Марина Денисенко.

«Наше завдання полягає у тому, аби довести, – перш за все цим людям, що вони потрібні суспільству, що їхня травма не є кінцем плідного життя для них. Ніщо так не сприяє фізичній та духовній реабілітації людини, як прагнення досягти здавалося б недосяжну ціль. Спортсмени з обмеженими фізичними можливостями, насправді, дуже мужні люди, в основі їхніх досягнень лежить сила духу, сила волі, сила бажання. Адже незважаючи на життєві проблеми і труднощі, вони прямують до перемоги», – зазначила Марина Денисенко.

«Ми прагнемо розвивати парабадмінтон та заохочувати громадян з обмеженими можливостями займатися спортом та ставати чемпіонами. Ми будемо створювати обласні команди, які почнемо готувати спочатку для чемпіонату України, а потім і до Олімпійських ігор», – сказав головний тренер з парабадмінтону в Україні Дмитро Зозуля.

До речі, результати Параолімпійської збірної України насправді вражають. При тому, Олімпійська збірна України може тільки позаздрити результатам своїх колег. Тому «Дух Нації» запрошує всіх українців із вадами здоров’я, спробувати себе у бадмінтоні. Пам’ятайте: фізична інвалідність – це не вирок. Найстрашніше – інвалідність людського серця.

«ЗІК»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*