Футбольний клуб «Шахтар» провів у Полтаві відкриті тренування (ВІДЕО)

Футбольний клуб «Шахтар» провів у Полтаві відкриті тренування (ВІДЕО). бф parimatch foundation, полтава, фк шахтар, тренування, інвалідність

Професійні футболісти показали дітям з інвалідністю деякі прийоми гри на полі. За словами організаторів, для дітей – це гарний спосіб адаптуватись у соціумі.

У рамках проєктів «Так, я можу!» та «Давай, грай!» у Полтаві провели відкрите тренування для дітей з інвалідністю. У заході взяли участь представники ФК «Шахтар» та Міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation.

Катерина Білоруська, Президент міжнародного БФ Parimatch Foundation

– Фонд направлений на роботу з дітками, ми намагаємось розвинути дитячий потенціал через залучення дітей у спорт та через освітні програми.

За ініціативою двох благодійних фондів Parimatch Foundation і Shakhtar Social інклюзивні заняття для дітей проходять у 4-х містах: Харкові, Києві, Полтаві та Львові. У кожному з них функціонують 2 групи дітей з ментальними та фізичними вадами розвитку.

Катерина Білоруська, Президент міжнародного БФ Parimatch Foundation

– У Полтаві було досить складно набрати нам інклюзивну групу. Спочатку було близько вісімнадцяти дітей, потім трішки більше, і зараз сорок п’ять дітей. Більше того, тренер, який займається тут з групою, залучив старшокласників, які навчаються в цій школі для того, щоб вони разом з ним проводили інклюзивні тренування. Ця взаємодія – це дуже класно. Це перший досвід, який застосували в Полтаві. Думаю, що можна так робити і в інших містах.

Сніжана Запсельська, мама учня інклюзивної групи

– Разом зі здоровими дітками мають змогу займатись і дітки з інвалідністю. Заняття спортом для наших дітей – це розвиток координації, розвиток уваги, можливість взаємодії в команді. Не завжди діти вміють це робити.

Андрій Бардін, учитель фізичної культури Полтавської ЗОШ №5

– Працюємо з кінця вересня, з початку жовтня, і ви бачите, результати в нас є. Ми можемо обводити м’ячик, можемо працювати в колективі, забивати м’ячі в ворота, ми розуміємо команди, які подає тренер. Плюс ви бачили, яку гнучкість дітки можуть показати. Так ми поступово вводимо як загально фізичну підготовку, так і елементи футболу для того, щоб навесні вийти на велике поле, і міні-футбол ми могли провести з цими дітками.

Під час відкритого тренування діти навчилися футбольним прийомам у досвідчених гравців, зробили спільні фото та отримали символічні подарунки.

Віктор Северіно, перший асистент головного тренера ФК «Шахтар»

– Завдання великих футбольних клубів – це діяти також за межами футбольного поля, проводити соціальні акції. Тому що у футболу є завдання – приносити радість, любов та усмішки дітям. Тому, звісно, ми дуже радіємо, коли беремо участь у таких заходах.

У рамках ініціативи вже понад 3500 хлопчиків та дівчаток отримали можливість постійно займатись футболом. Але найголовніше – такі заняття розвивають у дітей комунікаційні навички і допомагають адаптуватись у соціумі.

Олександр Шамота, секретар Полтавської міської ради

– Мені важливо, що сьогодні з Parimatch Foundation ми знаходимо спільну мову, і в майбутньому плануємо вже інші проєкти щодо інклюзії, щодо дітей, позбавлених батьківського піклування, і щодо навчання вчителів фізичної культури для можливих новацій в рамках шкільної програми. Тому сьогодні це такий перший крок, який триває вже деякий час, завдяки якому ми знаходимо спільні точки дотику в рамках таких гарних, позитивних проектів.

Телеканал «Центральний»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*