Ігор Жданов: “Ми всі переживали, вболівали за наших паралімпійців, а вони віддячили нам перемогами”

Ігор Жданов: “Ми всі переживали, вболівали за наших паралімпійців, а вони віддячили нам перемогами”. паралімпіада-2018, паралімпійські ігри, паралимпиец, спортсмен, інвалід, person, group, clothing, indoor, sport, smile, people, posing, team, dressed. A group of people standing in front of a crowd posing for the camera

Ігор Жданов: “Ми всі переживали, вболівали за наших паралімпійців, а вони віддячили нам перемогами”. паралімпіада-2018, паралімпійські ігри, паралимпиец, спортсмен, інвалід

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов привітав паралімпійську збірну України із поверненням додому і вдалим виступом у Пхьончхані.

20 березня Паралімпійська збірна України на чолі із президентом Національного Комітету спорту інвалідів України Валерієм Сушкевичем повернулись із ХІІ зимових Паралімпійських ігор.

В аеропорту “Бориспіль” спортсменів, тренерів, лікарів збірної зустрічали Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко, Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, голова Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму Артур Палатний, заступник Міністра молоді та спорту Микола Даневич, рідні, близькі, вболівальники та музиканти.

“Хочу поздоровити з блискучим виступом наших спортсменів-паралімпійців. За вас переживала і вболівала вся країна – ви віддячили нам своїми перемогами!”, – сказав Ігор Жданов, вітаючи спортсменів.

Окремі слова вдячності Міністр висловив тренерам та гайдам Паралімпійської збірної команди України. “Ви, ті хто займався підготовкою, вірив та опікувався нашими паралімпійцями під час змагань та зборів”, – зазначив Ігор Жданов.

Міністр також наголосив, що призові винагороди переможцям і призерам Паралімпіади вже перераховані на особисті картки спортсменів: “Як і обіцяли раніше, переможці Ігор отримали призові в еквіваленті 125 тис. доларів США, срібні призери – 80 тисяч, бронзові – 55 тисяч. Загалом на суму понад 90 мільйонів гривень.

Зі свого боку Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив, що Уряд і надалі робитеме все, щоб наша паралімпійська збірна була найкращою.

“Вже зараз ми прибрали дискримінацію у призових виплатах. Зараз паралімпійські спортсмени мають такі самі виплати, як і олімпійці. Ваша перемога – наша гідність”, – сказав Глава Уряду та закликав до розбудови в Україні безбар’єрного середовища.

Президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич подякував Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману, Уряду та Міністру Ігорю Жданову за надійну підтримку паралімпійської збірної на шляху до Пхьончхану.

Він наголосив, що важливу роль у підготовці збірної до успішних стартів на Паралімпіаді-2018 відіграв Західний реабілітаційно-спортивний центр НКСІУ, який розбудовується за прямої підтримки Уряду, зокрема, Міністерства молоді та спорту та Міністерства соціальної політики.

“Кажуть у нас нема сучасної спортивної інфраструктури. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман та Ігор Жданов знають, що у нас вона є – ми її побудували разом. Я хочу вам подякувати за те, що було зроблено, щоб у цієї команди була перемога”, – наголосив Валерій Сушкевич.

Нагадаємо, що на XІІ зимових Паралімпійських іграх в Пхьончхані (Південна Корея) українська збірна увійшла до топ-10 медального заліку, посівши високе шосте місце загальнокомандного рейтингу. У наших співвітчизників – 22 нагороди: 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових медалей.

Мiнiстерство молоді та спорту України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*