Ігри Нескорених: на Хрещатику зіграли команди збірних України та Канади (ФОТО)

Ігри Нескорених: на Хрещатику зіграли команди збірних України та Канади (ФОТО). invictus games, ігри нескорених, канада, київ, змагання, person, road, sports equipment, hockey, sport, footwear, outdoor, group, sports. A group of people riding skis on a snowy road

Ігри Нескорених: на Хрещатику зіграли команди збірних України та Канади. invictus games, ігри нескорених, канада, київ, змагання

У Києві відбувся дружній матч з хокею з м’ячем між збірними Ігор Нескорених Канади та України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У неділю, 25 червня, на Хрещатику, напроти Київської міської державної адміністрації, пройшов дружній матч з хокею з м’ячем між командами Ігор Нескорених України та Канади.

“Дуже добре, щоб військові зустрічалися тільки виключно на таких спортивних майданчиках і змагалися виключно у спорті”, – сказав в привітальному слові перед початком змагання мер Києва Віталій Кличко.

Ігри Нескорених: на Хрещатику зіграли команди збірних України та Канади. invictus games, ігри нескорених, канада, київ, змагання

Гра відбулася з нагоди святкування 150-річчя Канади. Також було представлено перший та другий склад збірної України Ігор Нескорених.

Як повідомила представник команди Оксана Горбач, цього року українська збірна вперше долучиться до спортивних змагань серед військових, що зазнали поранень, на третіх Іграх Нескорених (англ. Invictus Games) в Канаді у вересні.

“Саме цього року, коли Канада святкує 150 років, українська збірна Нескорених вперше представлятиме Україну на міжнародних змаганнях в Торонто, в Канаді. Це надзвичайно почесна та відповідальна місія, зважаючи на те, що змагатися доведеться з 16 країнами. Однак ми впевнені, що хлопці покажуть відмінні результати. Участь України в Іграх Нескорених – результат спільних зусиль уряду, громадських організацій, міністерств, які своєю співпрацею довели, що Україна може об’єднатися не тільки заради захисту країни, але й для підтримки один одного” – сказала Горбач.

Капітан національної збірної Ігор Нескорених 36-річний киянин Олександр Писаренко, майстер спорту з академічного веслування, повідомив, що в основному складі команди налічується 15 спортсменів, але на цей раз з ними до Канади на змагання поїде і резервний склад ще з 15 осіб.

“Ми намагаємося підійти до вересня у самій найкращій формі. …Всього 30 людей представлятиме нашу країну. Ми прагнемо достойно виступити. Я думаю, що ми будемо гарним прикладом для наших ветеранів, для інших громадян і покажемо, що можна далі жити після війни, після травми, після всіх негараздів”, – сказав Писаренко.

У складі збірної ветерани, військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії України, Національної поліції, які проходили службу під час антитерористичної операції. Це люди віком від 22 до 50 років з різних куточків України. Багато хто з них є кандидатом в майстри або майстром з різних видів спорту, деякі брали участь в марафонах, півмарафонах, змаганнях з тріатлону IRONMAN або в марафоні морської піхоти США.

Перші навчально-тренувальні збори збірної України Ігор Нескорених пройшли у травні 2017 року. Другий етап зборів пройде протягом червня-липня. У серпні-вересні відбудеться фінал навчально-тренувального етапу, і наприкінці вересня збірна України візьме участь в Invictus Games в Торонто. В Канаді українські Нескорені будуть змагатися з командами з 17 країн світу у шести спортивних напрямках – атлетика, пауерліфтинг, веслування на тренажерах, плавання, стрільба з лука, велоспорт на шосе.

Учасники Ігор Нескорених – жінки та чоловіки, які ризикували собою заради виконання військового обов’язку й отримали поранення, що назавжди змінили їхні життя. Invictus Games – міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов’язку, засновані британським принцом Гаррі.

Перші Ігри відбулися 2014 року в Лондоні. У 2016 році Ігри Нескорених пройшли в Орландо (США), а у 2017 року військові спортсмени зустрінуться в Торонто. Турнір пройде з 24 по 30 вересня, участь в ньому візьмуть понад 550 поранених бійців з 17 країн, що змагатимуться у 12 адаптивних спортивних дисциплінах.

Урочистості з нагоди святкування 150-річчя Канади в Києві. Фото: Євген Любімов, Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*