Інклюзія для яхтсменів: в Одесі шукають яхти, на яких зможуть займатися спортом люди з інвалідністю (ФОТО)

Інклюзія для яхтсменів: в Одесі шукають яхти, на яких зможуть займатися спортом люди з інвалідністю (ФОТО). одеса, вітрильний спорт, проєкт, яхта, інвалідність

Інклюзія для яхтсменів: в Одесі шукають яхти, на яких зможуть займатися спортом люди з інвалідністю. одеса, вітрильний спорт, проєкт, яхта, інвалідністьСуспільне Одеса

У Чорноморському яхт-клубі в Одесі презентували проєкт параолімпійського вітрильного спорту. Для того, аби реалізувати ідею, шукають спеціальні яхти, на яких зможуть тренуватися та змагатися люди з інвалідністю, розповів директор клубу Альберт Кабаков, повідомляє Суспільне.

За його словами клуб розпочинає роботу секції параолімпійського вітрильного спорту. Головна ідея – це проводити змагання та тренування для людей з інвалідністю. Для цього необхідні спеціальні яхти клас 2,4 mR. А також завершення війни – аби вийти у море.

“Ми хочемо допомогти нашим героям, нашим хлопцям, які повернуться з війни, а, на жаль, серед них будуть ті, в яких будуть певні ампутації. Придбання яхти – це одна десята частина того, що потрібно зробити. Основне – це організувати процес, катери, зустрічати людей, виходити з ними в море. І ось на це потрібно буде дійсно створити громадський фонд, який буде допомагати усе це все робити” – розказав Альберт Кабаков.

Суспільне Одеса

Наразі в Одесі таких яхт немає. Триває їх пошук через співробітництво із благодійними організаціями. Зокрема долучилися допомагати партнери із США та Італії, розповів керівник Одеської федерації парусного спорту Віталій Кушнір. “Ці яхти можуть змінювати свої конфігурації та можливості під конкретно одного спортсмена. І в залежності від людини можуть вводитися ті чи інші пристрої, аби всі були в рівних умовах”, – пояснив Віталій Кушнір.

На презентації проєкту спільно виступили оркестр ВМС ЗСУ та гурт “Хвиля”. Пісні вони присвятили українським захисникам, які наразі перебувають в оточенні російських військових на заводі “Азовсталь”.

Суспільне Одеса

Разом із друзям прийшов відвідати концерт та презентацію проєкту Микола Мельников. Каже, що сподобалася і сама ідея, і виступ. “Ми стоїмо у такому місці, для яхтсменів це дійсно місце сили, грає військовий оркестр. Усі струни душі грали разом з ними. В мене просто немає слів, щоб передати цю гаму емоцій, почуттів. Дійсно круто, своєчасно і дуже заряджає”, – поділився враженнями Микола.

Надія Глушкова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*