Команда спортивного клубу інвалідів «Фенікс» повернулась зі словацьких гір (ВІДЕО)

Команда спортивного клубу інвалідів «Фенікс» повернулась зі словацьких гір (ВІДЕО). словаччина, суми, гора, клуб інвалідів фенікс, сходження

Команда спортивного клубу інвалідів «Фенікс» повернулась зі словацьких гір. словаччина, суми, гора, клуб інвалідів фенікс, сходження

Суми. Команда спортивного клубу інвалідів «Фенікс» повернулась з експедиції по горах Високі Татри. Вони здійснили сходження на дві найвищі вершини Словаччини.

Віталій один з чотирьох спортсменів, які покорили дві вершини словацьких гір. Одна з них вершина Риси, яка знаходиться на кордоні Словаччини та Польщі. За це отримав відзнаку.

Віталій Дубинський, представник спортивного клубу інвалідів «Фенікс», говорить: «Складнощів не було, бо думав, що буде складно, а виявилось, це дуже приємно. Коли дуже хочеш виходить все легко. Особливо не готувався, воно якось своїм ходом вийшло все гарно. У моєму житті це найкращі враження. Красоти неймовірні. Дуже гарно».

Команда з 15-ти чоловік підкорювала гори Словаччини протягом трьох днів. Це люди з інвалідністю 1,2 та 3 груп.

Олександр Грінка, голова спортивного клубу «Фенікс», каже: «Ми піднялись на вершину гори Соліско, висота 2 096 м. Ця вершина більш доступна для людей з інвалідністю. Пан Карл Подоляк, який ініціював цю експедицію, проінспектував всі вершини Словацьких гір. Він і вибрав гору Соліско, щоб туди могли піднятися люди з опорно-руховим апаратом, загальні захворювання, у нас дівчинка була з ампутацією, для неї це було важкувато. Ще одна вершина, на неї піднімались більш витриваліші люди, вершина Риси».

Крім сумчан до клубу приєднались спортсмени з Чехії та Польщі.

Ольга Сорокіна, представниця спортивного клубу «Фенікс» у Чехії, розповідає: «Для мене це було трішки важко. Це моя третя вершина зі спортивним клубом «Фенікс». Перша моя гора була Говерла, друга – Сніжка».

Це перше сходження «Феніксу» цього року. Далі планують влаштувати байдарковий сплав та турпоходи.

UA: Суми

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*