Люди з обмеженими можливостями провели рибальські змагання на Київщині (ВІДЕО)

Люди з обмеженими можливостями провели рибальські змагання на Київщині (ВІДЕО). київщина, візочник, обмеженими можливостями, рибальське змагання, інвалідність, tree, water, lake, outdoor, person, watercraft, vehicle, canoe, paddle, boat. A group of people on a boat in the water

Люди з обмеженими можливостями взялися за вудки. На Київщині люди з особливими потребами організували рибальський чемпіонат і назвали його “Острів надії”. Позмагатися у вправності зголосились 22 учасники, інформує Телеканал новин «24».

Класичне жеребкування, окреме рибальське місце, одна вудка та один гачок: рибальські змагання організували за всіма спортивними нормами. Єдина відмінність – всі учасники пересуваються на візках.

У змаганнях взяв участь Ігор Григор’єв – перший радянський призер світового кубка з мотокросу. Чоловіку 83 роки, він один із найстарших учасників. Після трагічного падіння вже як півстоліття пересувається на візку.

Місточок, на якому рибалять, може вмістити лише 13 людей. Тому два десятки учасників розділили на дві групи. Поки ж одні змагаються, інші відпочивають. Заслужений художник України Олександр Дорошенко теж не байдикує і прямо на березі влаштував авторську виставку. Вона присвячена бойовим діям на Донбасі. Каже, через війну сотні молодих військових поповнили ряди візочників.

“Острів надії” – це чи не єдине облаштоване місце на Київщині, де люди з інвалідністю можуть вільно пересуватись і рибалити.

Коли я після травми перший раз сів в човен і один зміг ловити рибу з човна, то для мене це було найбільше щастя,
– розповів організатор турніру Олександр Пустовойт.

Прогнози досвідчених рибалок справдились: риба майже не клювала. Ловилась лише дрібна верховодка, яка більше 15 сантиметрів фізично не росте. За три години змагань пролунав фінальний свисток.

Переможцем чемпіонату став художник Олександр Дорошенко, який наловив майже півкілограма риби. Учасники сподіваються, що наступного року до їхнього клубу рибалок приєднаються й ветерани АТО.

Ігор Токар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*