“Мрію потрапити на Паралімпіаду”: легкоатлет-переселенець з Луганщини тренується у Хмельницькому (ФОТО, ВІДЕО)

“Мрію потрапити на Паралімпіаду”: легкоатлет-переселенець з Луганщини тренується у Хмельницькому (ФОТО, ВІДЕО). андрій сердюк, паралимпиада, спортсмен, тренування, інвалідність

“Мрію потрапити на Паралімпіаду”: легкоатлет-переселенець з Луганщини тренується у Хмельницькому. андрій сердюк, паралимпиада, спортсмен, тренування, інвалідністьФото: Суспільне Хмельницький

Майстер спорту з легкої атлетики серед осіб з інвалідністю Андрій Сердюк з травня живе у Хмельницькому. За словами спортсмена, він – з Кремінної. Серед його здобутків – срібло та бронза чемпіонату України, який проходив у 2015 році у Кропивницькому.

Які плани в Андрія Сердюка у Хмельницькому, як він тренується і про що мріє, далі у сюжеті Суспільного.

Житель Кремінної Андрій Сердюк – майстер спорту з легкої атлетики серед осіб з інвалідністю. З травня він живе і тренується у Хмельницькому. Каже, що зараз займається для себе, бо відчуває прогрес у стопі. Серед його здобутків – срібло та бронза чемпіонату України, який проходив у 2015 році у Кропивницькому.

“Мрію потрапити на Паралімпіаду”: легкоатлет-переселенець з Луганщини тренується у Хмельницькому. андрій сердюк, паралимпиада, спортсмен, тренування, інвалідністьМайстер спорту з легкої атлетики серед осіб з інвалідністю Андрій Сердюк живе і тренується у Хмельницькому. Фото: Суспільне Хмельницький

“У 2015 році я ходив на пальчиках. А з 2015 по 2022 роки, завдяки тренуванням і роботі, я вирівняв ногу. Мене заявили на зимовий чемпіонат України, який буде в лютому, заявили, щоб я представляв Хмельницький, я відмовився, тому що я ще не готовий”, — розповідає Андрій Сердюк.

Зараз у Хмельницькому Андрій Сердюк тренується шість разів на тиждень.

“Двічі на день у мене тренування. Вранці я бігаю і прес качаю. Ввечері у мене силове тренування і крос: з Інститутської до “Оазиса” і з “Оазиса” назад до Інститутської бігаю. Це дуже добре відобразилося на моєму здоров’ї. Я краще ходжу і бігаю. У мене зміни у стопі йдуть. Є тренер, який погодився мене тренує – Григорій Васильович”, — каже майстер спорту з легкої атлетики.

У спортсмена – вроджені вади.

“Я сирота. Виховувався в дитячому будинку. Батьки відмовилися від мене. У 2007 році моя тренерка, заслужена тренерка України Римма Федорівна Старостіна, яка підготувала призерів, чемпіонів Паралімпійських ігор допомогла знайти родичів – маму, бабусю і брата. Була ситуація, я хотів поїхати до них, бабуся сказала – не треба їхати”, — розповідає Андрій Сердюк.

“Мрію потрапити на Паралімпіаду”: легкоатлет-переселенець з Луганщини тренується у Хмельницькому. андрій сердюк, паралимпиада, спортсмен, тренування, інвалідністьЛегкоатлет-переселенець з Луганщини тренується двічі на день. Фото: Суспільне Хмельницький

Найбільше Андрій мріє про перемогу України.

“Кремінна, Сєвєродонецьк і Крим – це Україна. Спортивні мрії – хочу, ціль ставлю, щоб з п’яткою на носок бігти й представляти Хмельницький в Україні й за межами України”, — розповідає спортсмен.

За словами Андрія Сердюка, людям з інвалідністю зараз складно знайти роботу.

“Я працював оператором АЗС, але я вивчився на тренера в Національному університеті імені Тараса Шевченка в Луганську. Хотілося б насправді працювати тренером. Хочеться займатися тією роботою, яка мені подобається. Я хочу працювати фізруком в школі, або тренером з легкої атлетики – тренувати дітей. Найперше, хочу свою мрію реалізувати – потрапити на Паралімпійські ігри”, — розповідає Андрій Сердюк.

Авторка: Наталя Сідова

Олена Коновалова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*