На Львівщині відбудуться Всеукраїнські змагання «Ігри Героїв» (ВІДЕО)

На Львівщині відбудуться Всеукраїнські змагання «Ігри Героїв» (ВІДЕО). ігри героїв, львівщина, ветеран, змагання, інвалідність, person, human face, clothing, smile, woman, standing, indoor, people, posing, group. Dave Smith et al. posing for the camera

На Львівщині відбудуться Всеукраїнські змагання «Ігри Героїв». ігри героїв, львівщина, ветеран, змагання, інвалідність

У суботу, 30 червня, на площі біля Оперного театру у місті Львові, відбудуться Всеукраїнські змагання з функціонального багатоборства «Ігри Героїв». Про це розповіли 20 червня під час прес-конференції у Львівській ОДА.

Львів стане стартом змагань, які складатимуться з декількох етапів. Міжнародний фінал змагань відбудеться у Києві у вересні цього року.

«Ми сподіваємось, що на Львівщині оберуть достойних представників, які змагатимуться у міжнародному фіналі. Важливо, що до нас завітають учасники не лише із Львівщини, а й 12-ть учасників з інших регіонів України», – зазначила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало.

У Львові 16 ветеранів АТО – спортсменів з різних міст України (Київ, Одеса, Дніпро, Львів, Миколаїв та інші) змагатимуться з функціонального багатоборства. Функціональне багатоборство є програмою вправ на силу та витривалість, до складу якої входять переважно добірки аеробних вправ, зарядки та важкої атлетики і функціонального багатоборства.

«Це багатофункціональне багатоборство з елементами стронгмену. Змагаються один з одним ветерани, які отримали поранення, на інвалідних візках та з ампутаціями», – розповів співорганізатор проекту на Львівщині Сергій Романовський.

«Ці змагання є дуже важливі для хлопців, оскільки це реабілітація як фізична, так і психологічна. Було б дуже класно якби багато львів’ян прийшли і підтримали, подивились на результати праці хлопців. Це може багатьох мотивувати до руху вперед», – зазначив координатор спортивної частини змагань Юрій Слива.

Окрім ветеранів свої вміння продемонструють також військовослужбовці Національної академії сухопутних військ та 80-ї аеромобільної бригади.

Захід відбудеться в межах відзначення 100-річчя створення ЗУНР та реалізується за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

Довідково

Ігри Героїв (англ. Games Heroes) — спортивні змагання ветеранів з інвалідністю та цивільних людей з інвалідністю. Ігри були започатковані в Україні 21 травня 2016 року проводяться серед ветеранів Збройних сил України, а також цивільних з інвалідністю. Головна мета «Ігор Героїв» — психологічна та фізкультурно-спортивна реабілітація бійців, соціальна адаптація людей з інвалідністю, впровадження та поширення спортивного руху серед молоді, малозахищених та соціально вразливих верств населення.

Ігри Героїв – волонтерський проект. Підготовкою спортсменів займаються декілька залів по Україні – в Харкові, Києві, Одесі, Миколаєві, Дніпрі, Львові.

Департамент з питань культури, національностей та релігій, Прес-служба ОДА

Львівська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*