На візку з Чернігова в Сновськ (ВІДЕО)

На візку з Чернігова в Сновськ (ВІДЕО). сергій шурута, чернігівщина, велопробіг, спинальник-візочник, інвалідність, outdoor, ground, person, wheelchair, clothing, sidewalk, wheel, man, footwear, bicycle. A person standing on a sidewalk

На візку з Чернігова в Сновськ. сергій шурута, чернігівщина, велопробіг, спинальник-візочник, інвалідність

У цьому світі можна жити повноцінно, не зважаючи на стан здоров’я та життєві обставини. Це доводять учасники велопробігу Чернігів-Сновськ. Спортсмени поставили за мету привернути увагу суспільства до проблем й досягнень людей з інвалідністю.

Вже багато років спинальник-візочник, активіст ГО «Інтеграція» Сергій Шурута бере участь у марафонах та напівмарафонах по Україні та країнах Європи. Для нього спорт – це все.

А ось по Чернігівщині марафонець іще не подорожував на інвалідному візку. Тому коли реабілітолог ОБО «Аратта» Ярослав Дудіч запропонував здійснити спільний велопробіг до Сновська, з радістю погодився.

Життєві обставини змусили переїхати Ярослава з Донбасу на Чернігівщину кілька років тому. Коли почав брати участь у соціальних проектах ОБО «Аратта», що мають на меті підтримувати людей з інвалідністю, дещо для себе зрозумів.

Подружившись із Сергієм Шурутою, Ярослав Дудіч спочатку планував здійснити з ним велопробіг Чернігів-Одеса, аби символічно з’єднати північ та південь України. Та поки у спортсменів — за браком коштів — лише дистанція 70 км.

Своїм прикладом марафонці прагнуть довести, що можна повноцінно жити, не зважаючи на стан здоров’я та життєві обставини, наголошує одна з організаторок поїздки Вікторія Філатова.

Цей захід став можливим завдяки проекту «Повноцінне життя» за підтримки Європейського союзу. Тож учасники велопробігу будуть подорожувати Чернігівщиною з банером проекту та символікою нашої держави та області.

Національна суспільна телерадіокомпанія України Чернігівська регіональна дирекція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*