Національні змагання “Ігри нескорених” та міжнародні “Invictus Games” перейшли під егіду Міністерства у справах ветеранів

Національні змагання “Ігри нескорених” та міжнародні “Invictus Games” перейшли під егіду Міністерства у справах ветеранів. invictus games, ігри нескорених, ветеран, воїн, змагання, person, indoor, human face, computer, clothing, woman, laptop, people, restaurant. A group of people sitting at a table

Національні змагання “Ігри нескорених” та міжнародні “Invictus Games” перейшли під егіду Міністерства у справах ветеранів. invictus games, ігри нескорених, ветеран, воїн, змагання

Міністерство у справах ветеранів спільно з партнерами БФ «Повернись Живим» та «StratComUA» офіційно стали головними організаторами наймасштабнішого міжнародного спортивного змагання для ветеранів, воїнів «Ігри Нескорених» 2020. Відповідно до прийнятого розпорядження Кабінету Міністрів України, Міністерство у справах ветеранів визначається відповідальним за підготовку збірної команди України, забезпечення її участі разом з національною делегацією в міжнародних спортивних змаганнях “Ігри Нескорених” у 2020 році.

Наша мета – аби ці змагання для наших хлопців та дівчат, які отримали поранення та травми на війні, стали шансом проявити себе, надихнутись і найголовніше, таким чином, пройшли реабілітацію та адаптацію. Для нас у цих змаганнях не головне – кількість медалей. Головне – це люди, і ми хочемо залучити максимальну кількість учасників, аби кожен, хто має бажання, отримав можливість долучитись до цього масштабного проекту.

Команда організаторів ретельно вивчила досвід попередніх «Ігор Нескорених», врахувала помилки та білі плями при відборі, залучила партнерів, зокрема, нових для цього проекту.

«Хочу розпочати анонс щодо «Ігор Нескорених» 2020 з того, щоб перегорнути лист і запевнити, що цього року ситуація з відбором та оцінкою кандидатів буде максимально прозорою. Я приношу вибачення усім, хто був ображений негідною ситуацією щодо формування збірної України в минулому році. Саме тому, від свого імені та від імені нашої команди організаторів хочу принести вибачення та запевнити, що ми розпочинаємо з чистого листа і забезпечимо прозорі правила гри та відбору, всі оцінки будуть адекватними та об’єктивними. Я закликаю усіх ветеранів до участі у змаганнях, а також запрошую долучитися до комісій з відбору. Наголошую, що головна мета Ігор нескорених цього року – це не медалі. Для нас важливо, щоб кожен ветеран мав шанс залишитись нескореним перед обставинами, емоціями. «Ігри нескорених» – це не про медалі, це про інше. Це про те, як наші захисники, повертаючись з поля бою, продовжують нескорятися долі та обставинам. Продовжують йти вперед, щоб долати перешкоди і ставати мотивацією для інших. Тепер вони продовжують боротьбу за власне життя у цивільній обстановці. Я дякую Іванні Клімпуш–Цинцадзе за те, що вона стала першим провайдером і привнесла «Ігри нескорених» в Україну. Ми розпочинаємо з чистого листа і будемо боротися за чесне ім’я воїнів, які братимуть участь в «Іграх Нескорених», – зазначила Ірина Фріз.

Отже, розпорядження КМУ «Деякі питання організації та забезпечення підготовки збірної команди України та її участі в міжнародних спортивних змаганнях “Ігри Нескорених” у 2020 році» було ухвалено 5 червня на засіданні Уряду. Документом також затверджено склад робочої групи та план заходів з організації та забезпечення підготовки та участі збірної команди України у зазначеному заході. Відповідно до розпорядження, Міністерство у справах ветеранів визначається відповідальним органом виконавчої влади за проведення тестувань, національних змагань “Ігри Нескорених” у 2019 році та відбір і забезпечення участі збірної України разом з національною делегацією в міжнародних спортивних змаганнях “Invictus Games” у 2020 році.

Заступницю Міністра у справах ветеранів, полковника запасу Оксану Гаврилюк призначено Головою робочої групи, до складу якої також увійшли представники Міноборони, МВС, МЗС, Мінсоцполітики, Мінмолодьспорту, МОЗу, МІПу, а також представники міжнародного благодійного фонду “Повернись Живим” та благодійної організації “Stratkom Ua”, які цього року є головними партнерами “Ігор Нескорених” 2020.

«Хочу наголосити, що організаційний комітет забезпечить безперебійний та вчасний процес відбіркових тестувань та національних змагань, а також підготовку національної збірної в три етапи та власне саму участь у змаганнях. Ми хочемо донести до кожного ветерана і ветеранки навіть у найвіддаленішому селі, що вони мають право і повинні приїхати і взяти участь у відборі», – зазначила Оксана Гаврилюк.

У свою чергу керівник БФ «Повернись живим» Віталій Дейнега презентував критерії відбору до участі у змаганнях. Він зазначив, що ці критерії, офіційно представлені організаторами “Invictus Games”, та є досить суб’єктивними, і спортивний результат там стоїть на останньому місці. Більше значення має спортивна етика. «Ми маємо рахувати не медалі а долі людей, які змінилися після участі у цих змаганнях, адже поїздка на «Ігри нескорених» – це можливість відчути смак життя заново та згадати про власну значущість», – зазначив він.

В процесі підготовки, відбору учасників візьмуть участь представники ветеранської спільноти з різних регіонів, члени Ради ветеранів, які підтримали склад організаційного комітету і розподілу напрямків роботи та залучили своїх представників до складу комісії, що прийматиме рішення по кожному з 20 представників національної збірної у травні 2020 року в м.Гаага.

Оксана Горбач Директорка, центру стратегічних комунікацій «Стратком Україна», розповіла які саме документи мають надати кандидати до участі в Іграх Нескорених. «Через ситуацію, що склалася минулого року, сьогодні у нас є розуміння того, що ми маємо виправити і на що звертати особливу увагу. Ігри нескорених впливають не тільки на учасників, вони впливають також і на життя інших ветеранів, на їх найближче оточення», – зазначила Оксана Горбач.

Окремо слід зазначити, що цього року до складу цієї відбіркової комісії включені представники добровольчих підрозділів (Українська добровольча армія, Добровольчий український корпус “Правий Сектор”, Батальйон ОУН). Для участі представників цих підрозділів у відборі до складу національної збірної, командири обов’язково мають надати відповідні супроводжуючі документи.

Довідка. «Ігри Нескорених» або «Invictus Games» – це міжнародний спортивно-реабілітаційний захід, заснований Герцогом Сассекським Принцом Гарі у 2014 році для бійців, які отримали травми та поранення, виконуючи свої службові обов’язки. Місія «Ігор Нескорених»: трансформація сприйняття ветеранів з пораненнями та травмами від співчуття до надання можливостей.

Україна двічі брала участь у Міжнародних Іграх Нескорених в Торонто (Канада) у 2017 році в Сіднеї (Австралія) у 2018 році. У спортивних заходах Інвіктус у 2017 -18 роках взяли участь 630 поранених ветеранів.

Метою заходу є поширення цінностей «Ігор Нескорених» серед ветеранів та українського суспільства, сприяти спортивній реабілітації та психосоціальної адаптації ветеранів на державному рівні. Національні змагання «Ігри Нескорених» проходитимуть 14-15 вересня 2019 року. “Invictus Games” у Гаазі відбудуться 9-16 травня 2020 року.

Міністерство у справах ветеранів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*