Найближчим часом Турківщина чекає паралімпійців

Найближчим часом Турківщина чекає паралімпійців. турківщина, паралимпиец, реабілітаційно-спортивний центр, тренування, інвалідність

Найближчим часом Турківщина чекає паралімпійців. турківщина, паралимпиец, реабілітаційно-спортивний центр, тренування, інвалідність

Паралімпійська збірна України планує ще цього літа тренуватися на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України, що в селі Яворів Турківського району.

Готовність об’єкта до прийому більшої кількості спортсменів та загалом стан робіт, які тут тривають, перевірив заступник Львівської ОДА Юрій Холод та керівник управління фізичної культури та спорту Роман Хім’як.

“У липні на базі реабілітаційного центру, відповідно до всіх карантинних обмежень, тренуються дефлімпійці (спортсмени з ураженням слуху). Позмінно тут також перебуває збірна України з біатлону. Надалі ми очікуємо паралімпійську збірну. На жаль, цьогоріч, через закриті кордони, база не змогла прийняти іноземних спортсменів. Зокрема, частими гостями тут були поляки та білоруси”, – зазначив начальник управління фізичної культури та спорту Роман Хім’як.

Західний реабілітаційно-спортивний центр створено 2006 року. Першу чергу тут відкрили у 2010-у, ще частину добудували до 2015-го року. Проте будівництво об’єкту досі триває.

“На території Західного реабілітаційно-спортивного центру триває будівництво нових корпусів і басейну. За умови повного та вчасного фінансування, басейн плануємо добудувати на початок 2021 року. А цього року тут завершили облаштування асфальтно-бетонного покриття лижеролерної спортивно-реабілітаційної траси. Взимку можна тренуватися та змагатися на лижах, влітку на роликах”, – повідомив заступник голови ЛОДА Юрій Холод.

Сьогодні паралімпійську базу очолює Наталія Рода. Тут змагаються, тренуються і проходять реабілітацію спортсмени з ураженням опорно-рухового апарату та учасники бойових дій на сході країни.

Серед спортивних об’єктів центру: лижні траси, загальною довжиною 5,5 км, які пройшли сертифікацію Міжнародної федерації лижного спорту FIS і забезпечені системою штучного осніження; стадіон для лижних гонок, з боксами; спортивна база, доступна для всіх нозологічних груп спортсменів з інвалідністю; готель та котеджі на 350 місць, які повністю відповідають міжнародним вимогам доступності для осіб з інвалідністю.

Нагадаємо, відповідно до постанови Кабінету Міністрів №392, з 22 травня в регіонах, де відбулося послаблення карантину, дозволено проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше ніж 50 осіб. А з 1 червня відновлена робота закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб). Львівська обласна комісія ТЕБ і НС дозволила роботу готелів, закладів громадського харчування, спортзалів і фітнес-центрів від 7 липня.

Управління фізичної культури та спорту, Прес-служба ОДА

Львівська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*