«Нова Я»: марафон, який змінив матусь дітей з інвалідністю

«Нова Я»: марафон, який змінив матусь дітей з інвалідністю. нова я, тернопіль, жінка, онлайн-марафон, інвалідність

Тернополянка Олена Коваль організувала онлайн-марафон для жінок, які виховують дітей з інвалідністю.

«Нова Я»: марафон, який змінив матусь дітей з інвалідністю. нова я, тернопіль, жінка, онлайн-марафон, інвалідність

«Сісти на шпагат? Легко!» — не стримують емоцій матусі дітей з інвалідністю, які взяли участь в онлайн-марафоні занять фітнесом та стретчингом. «Нова Я» — така промовиста назва цього заходу. Часто матерям дітей з інвалідністю доводиться носити малечу на руках. Іноді це половина власної ваги. Втомлена спина, знесилені руки, загальна виснаженість. Їм неодмінно потрібно відновлюватися! Власне тому тернополянка Олена Коваль, яка виховує сина з інвалідністю та є ініціаторкою руху «Життя без меж», організувала для жінок онлайн-марафон. Люб’язно погодилася провести безкоштовні заняття впродовж місяця (!) тренерка Антоніна Богачук. Участь в марафоні взяли 40 жінок із різних куточків України. Щодня тренерка надсилала матусям у Telegram відео з комплексом вправ, які вони мали виконати. На початку марафону учасниці зробили фото своїх фізичних можливостей, наприкінці повторно все зафіксували. Тренерка переглянула звіти «до» і «після» й визначила трьох жінок, які досягли найкращих результатів. Для них спонсори підготували спортивні подарунки!

«Нова Я»: марафон, який змінив матусь дітей з інвалідністю. нова я, тернопіль, жінка, онлайн-марафон, інвалідність

— Коли розпочався карантин, я започаткувала онлайн-марафон із занять фітнесом і стретчингом для усіх бажаючих. Ми з Оленою Коваль вирішили провести такі тренування і для матусь дітей з інвалідністю, — розповідає Антоніна Богачук. — Упродовж липня я щодня надсилала в чат відеозаняття. Жінки мали змогу виконувати вправи для розтяжки, для підчищення гнучкості, еластичності м’язів, здоров’я суглобів. Багато хто з них змушений носити дитину, тому я підібрала вправи для спини. Доступ до відео залишається, тож учасниці марафону зможуть згодом повторити комплекс. Після занять жінки не тільки почали себе краще почувати і стали гнучкішими, а й відкрили нові можливості свого тіла, усвідомили цінність власного здоров’я. А чи не найважливіше, що почали знаходити час для себе.

«Нова Я»: марафон, який змінив матусь дітей з інвалідністю. нова я, тернопіль, жінка, онлайн-марафон, інвалідність

Троє переможниць, які вразили своєю наполегливістю і результатами під час тренувань, отримали від ГО «Жіноче коло» Тернопілля подарунки.

«Нова Я»: марафон, який змінив матусь дітей з інвалідністю. нова я, тернопіль, жінка, онлайн-марафон, інвалідність— З Оленою ми співпрацюємо майже три роки, провели не один захід для дітей з інвалідністю. Даний марафон через карантин відбувся онлайн, — каже членкиня ГО «Жіноче коло» Тернопілля Олеся Чванкіна. — Учасниці досягли чудових результатів! Декому вдалося майже повністю сісти на шпагат, дехто відчув полегшення у хребті. Одна жінка написала, що якщо раніше в обідню пору лягала разом із дитиною відпочити, то тепер той час виділяє для занять, відчула приплив енергії. Наша громадська організація спрезентувала переможцям марафону символічні подарунки — ґумки для фітнесу. Тепер жінки зможуть тренуватись в домашніх умовах. Стараємось підтримувати матусь діток з інвалідністю, бо вони — героїні.

— Назва марафону «Нова Я» — символічна, адже для матусь це був новий крок у себе, нагода пізнати свої фізичні можливості, поліпшити самопочуття. Жінки пройшли курс тренувань і отримали, так би мовити, нову версію себе. Дехто зміг сісти на шпагат — це вражаюче! — ділиться враженнями ініціаторка руху «Життя без меж». — Жінки стараються присвятити себе дітям, домашнім клопотам, забуваючи про себе. Не треба соромитися займаємося собою, своїй тілом. Кожна мама завжди потрібна рідним, а рідко хтось задумується, що мама потрібна й собі. Якщо кожна із нас почне приділяти час собі, це позитивно позначиться на нашому здоров’ї, на настої і загалом на домашній атмосфері. Як бачимо із відгуків, кожна з матусь почерпнула щось нове, помітили позитивну динаміку в самопочутті. Ми вдячні тренерці Антоніні Богачук, що націлила матусь на зміни, давала поради, ділилася досвідом. Нам приємно відчувати також щиру підтримку ГО «Жіноче коло» Тернопілля, зокрема, Олесі Чванкіної.

Анна М’ятка

НОВА Тернопільська газета

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*