“Під час нагородження хотіла стояти на п’єдесталі з тренером”, – срібна призерка Паралімпіади (ВІДЕО)

“Під час нагородження хотіла стояти на п’єдесталі з тренером”, – срібна призерка Паралімпіади (ВІДЕО). паралимпиада, медаль, нагорода, спортсмен, інвалідність

“Під час нагородження хотіла стояти на п’єдесталі з тренером”, – срібна призерка Паралімпіади. паралимпиада, медаль, нагорода, спортсмен, інвалідністьСуспільне Кропивницький

Під час нагородження хотіла стояти на п’єдесталі зі своїм тренером, розповідає срібна призерка Паралімпійських ігор, кропивничанка Анастасія Мисник. На іграх серед спортсменів з інвалідністю в Японії виступали дві кропивничанки, тренер яких Олег Соколовський. У штовханні ядра Анастасія Мисник посіла друге місце, Вікторія Шпачинська – четверте. Тренер та легкоатлетки розповіли Суспільному, як оцінюють виступ у Токіо.

Срібну медаль 30-річна Анастасія Мисник присвячує тренеру. “Якби дозволили тренеру піднятися на п’єдестал, я б йому віддала цю медаль, тому що без тренера, без його зусиль – у мене не було б цієї нагороди”.

Медаль Анастасії приніс кидок на 14 метрів 16 сантиметрів. “Не всі попередні Паралімпіади були такими, як ця. Була моральна напруга, яку я пов’язую карантином. Тренуватися у тренажерних залах довелося у масках і це суворо контролювалося. На змаганнях еквадорки здивували своїми виступами. Я посіла друге місце у п’ятій спробі. Свій виступ оцінюю, як вдалий”.

Зі світовим рекордом 14 метрів 39 сантиметрів кропивничанку випередила представниця Еквадору Мендес Санчес. Вона здобула золоту медаль.

“Дівчата з Еквадору були останній раз на змагання три роки тому і не показали ніяких результатів, – розповів тренер Олег Соколовський. – Вони у рейтингу були 10-11-ті, тому ми навіть не розраховували, що вони можуть скласти якусь конкуренцію. Ми більше готові були змагатися з представницею Франції і Великої Британії, але дівчата виявилися не підготовленими”.

Вікторія Шпачинська на Паралімпіаді перед заключною спробою штовхнула ядро з заступом і їй спробу не зарахували.

“Це були мої перші ігри і я перехвилювалася. Я не виправдовуюсь, до цього була стабільність у результатах, але підвели емоції, не змогла зібратися, коли суперниці почали штовхати ядро за 14 метрів”.

Вікторія Шпачинська тренується в Олега Соколовського три з половиною роки, Анастасія Мисник – 14.

“Я на 100 відсотків задоволений виступом Насті Мисник, вона зібралася й показала все, що ми напрацювали. Вона встановила рекорд Європи. А що стосується Вікторії Шпачинської, то дуже прикро, вона не змогла зібратися, всі шість спроб у фіналі були з грубими порушеннями. Показала б вона свої тренувальні результати, була б з медаллю, а може навіть й виграла б”.

Олег Соколовський сказав, що взяти реванш у еквадорок збираються за рік. У серпні наступного року в Токіо відбудеться чемпіонат світу з легкої атлетики серед спортсменів з інвалідністю.

Що відомо

  • Анастасія Мисник – двічі срібна призерка Паралімпійських ігор у 2012-му році в англійському Лондоні та у 2016-му році в бразильському Ріо-де-Жанейро. Має два ордена княгині Ольги II та III ступенів за спортивні результати.
  • 34-річна Вікторія Шпачинська – чемпіонка світу зі штовхання ядра. Її титули: бронзова призерка Чемпіонату Європи 2018 року, чемпіонка Європи 2019 року, чемпіонка світу 2020 року, дворазова срібна призерка Чемпіонату Європи 2021 року.

Наталія Сарафанова, Олександр Сметанко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*