Понад 50 медалей здобули спортсмени з інвалідністю Київщини на всеукраїнських та міжнародних змаганнях у 2022 році

Понад 50 медалей здобули спортсмени з інвалідністю Київщини на всеукраїнських та міжнародних змаганнях у 2022 році. інваспорт, київщина, змагання, спортсмен, інвалідність

Понад 50 медалей здобули спортсмени з інвалідністю Київщини на всеукраїнських та міжнародних змаганнях у 2022 році. інваспорт, київщина, змагання, спортсмен, інвалідність

Протягом 2022 року спортсмени з інвалідністю із Київської області брали активну участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Загалом Київський регіональний центр «Інваспорт» має велике представництво своїх спортсменів у національних збірних командах України з різних видів спорту серед осіб з інвалідністю. До складу збірної команди України входять 84 спортсмени. Про це повідомили в Управлінні молоді та спорту Київської обласної військової адміністрації.

Минулого року 29 учасників поборолися за нагороди на шести всеукраїнських змаганнях – чемпіонатах, Кубках України та турнірах. Звідти вони повернулися з 9 золотими, 5 срібними та 5 бронзовими медалями.

У міжнародних турнірах, чемпіонатах та Кубках Європи і світу взяв участь 41 спортсмен з інвалідністю. Із 19 міжнародних змагань вони привезли 25 медалей – по 8 золотих і бронзових та 9 срібних.

Крім того, 4 спортсмени позмагалися за найвищі нагороди на XIII зимових Паралімпійських іграх. Там їм вдалося вибороти 5 медалей – по 2 золоті та бронзові й 1 срібну.

Також у складі Збірної України в XXIV літніх Дефлімпійських іграх взяли участь три спортсмени з Київщини, які за результатами змагань здобули одне золото та три бронзи.

Київська обласна військова адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*