Рівненському Гераклу – 25!

Рівненському Гераклу – 25!. рівне, клуб геракл, паралимпиец, розвиток, інвалідність

Рівненському Гераклу – 25!. рівне, клуб геракл, паралимпиец, розвиток, інвалідністьфото з lgdc.org.ua.

Фізкультурно-спортивний клуб «Геракл» відсвяткував 25-ти річчя від дня заснування.

Цей клуб один із перших фізкультурно-спортивних клубів для людей з інвалідністю не лише на Рівненщині, але й у цілій Україні, адже виник у 1994 році, коли паралімпійський рух лише починався, інформує “Рівненський інформаційний портал ОGО.ua”.

За роки діяльності клуб не тільки активно залучав паралімпійців до фізкультурно-спортивних заходів, але й сприяв культурній та соціальній активності, заохочував до розвитку. В лавах «Гераклу», за понад 20 років зібралися люди різного віку, статі, професій.

«Цей день – це свято перш за все членів клубу «Геракл», які беруть участь у його діяльності, займаються спортом, саме така сила духу надихає на подальшу діяльність», – говорить очільниця фізкультурно-спортивного клубу «Геракл» Валентина Петренко.

Для багатьох людей з інвалідністю заняття спортом та фізкультурою мають велике значення:

«За цими роками діяльності стоять безліч людей, які проявивши свою волю, займаються спортом, виступають на змаганнях, здобувають перемоги, доводячи усім, що ми можемо дуже багато», – говорить Віктор Ольховик, голова Рівненського обласного об’єднання всеукраїнської організації інвалідів “Союз організації інвалідів України”, який має інвалідність ІІ групи, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Рівненському Гераклу – 25!. рівне, клуб геракл, паралимпиец, розвиток, інвалідністьВиступ театру “Намисто”

Для багатьох «Геракл» послужив натхненням для самостійної діяльності:

«Активність рівненського фізкультурно-спортивного клубу стала поштовхом до того, аби почати започатковувати подібний заклад у власному місті, ми активно переймали досвід у «Геракла», – наголошує Дмитро Волянюк, керівник фізкультурно-спортивного клубу «Повір у себе» в місті Острозі.

Привітати клуб «Геркулес» прийшли не лише представники міських та обласних соціальних інституцій, керівництво Рівненського центру «Інваспорт», який всіляко сприяє діяльності клубу «Геракл», але й творчі особистості – присутні змогли побачити вступи акторів театру «Намисто», хору «Надвечір’я», літературно-мистецького клубу «Крок», та багатьох інших.

Микола Ворхола

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*