Спортивні підсумки 2022 року. Перемоги та досягнення миколаївських параспортсменів

Спортивні підсумки 2022 року. Перемоги та досягнення миколаївських параспортсменів. інваспорт, миколаїв, змагання, спортсмен, чемпіонат

Спортивні підсумки 2022 року. Перемоги та досягнення миколаївських параспортсменів. інваспорт, миколаїв, змагання, спортсмен, чемпіонатІлюстративне фото: УНІАН

Попри повномасштабне російське вторгнення, миколаївські спортсмени у 2022 році мали змогу тренуватися та здобувати призові місця на міжнародних змаганнях та чемпіонатах. Серед миколаївських параспортсменів є чемпіони світу, переможці та призери турнірів світового та європейського масштабів.

Про перемоги та здобутки спортсменів кореспондентам Суспільного розповіла начальниця Миколаївського обласного центру фізичної культури та спорту осіб з інвалідністю “Інваспорт” Тетяна Жуковська.

Максим Яровий

Спортивні підсумки 2022 року. Перемоги та досягнення миколаївських параспортсменів. інваспорт, миколаїв, змагання, спортсмен, чемпіонатМаксим Яровий фотографується з прихильниками в аеропорту. Фото: УНІАН

Максим Яровий — заслужений майстер спорту України з лижних перегонів та біатлону, член національної збірної команди України з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

У 2022 році Яровий став чемпіоном кубка світу у біатлоні (спринт), що тривав з 27 січня до 2 лютого в місті Естерсунд, Швеція.

Також Максим Яровий став чемпіоном Етапу кубка світу з лижних перегонів та біатлону. Змагання тривали з 7 по 18 грудня у фінському місті Вуокатті. У передостанній день змагань в командному спринті Яровий та представник Тернопільщини Тарас Радь здобули “золото”.

Софія Черноморова

Спортивні підсумки 2022 року. Перемоги та досягнення миколаївських параспортсменів. інваспорт, миколаїв, змагання, спортсмен, чемпіонатСофія Черноморова. Фото: Миколаївський Інваспорт/facebook

Майстриня спорту України міжнародного класу з бадмінтону. Членкиня національної збірної команди України з бадмінтону серед спортсменів з порушеннями слуху.

Софія стала бронзовою призеркою в парній категорії на літніх Дефлімпійських іграх, які тривали з 1 до 15 травня 2022 року в Бразилії.

Також миколаївська спортсменка дворазова чемпіонка у парній категорії та одиничній категорії на чемпіонаті Європи серед юніорів, який відбувався у Литві з 24 вересня по 1 жовтня 2022 року.

Серед дорослих спортсменів на чемпіонаті Європи Софія посіла перше місце у парній категорії, друге місце в одиночній та третє місце у змішаній категорії.

Тренує спортсменку Олександр Кунін.

Анна Гонтар

Спортивні підсумки 2022 року. Перемоги та досягнення миколаївських параспортсменів. інваспорт, миколаїв, змагання, спортсмен, чемпіонатАнна Гонтар. Фото: Миколаївський Інваспорт/facebook

Майстриня спорту України міжнародного класу з плавання. Членкиня національної збірної команди України з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

На чемпіонаті світу, що тривав з 12 до 18 червня 2022 року в Португалії, Анна здобула золоту медаль та встановила рекорд світу на дистанції 50 метрів у вільному стилі. Також Анна стала дворазовою срібною призеркою чемпіонату світу на дистанціях 100 метрів у вільному стилі та 100 матерів на спині.

Тренує спортсменку заслужений тренер України Микола Ільїн.

Олег Науменко

Спортивні підсумки 2022 року. Перемоги та досягнення миколаївських параспортсменів. інваспорт, миколаїв, змагання, спортсмен, чемпіонатОлег Науменко. Фото: Миколаївський Інваспорт/facebook

Майстер спорту України міжнародного класу з фехтування на візках. Член національної збірної команди України з фехтування на візках серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

У 2022 році Науменко став срібним призером у командній шпазі та посів третє місце в особистих змаганнях з рапіри на чемпіонаті Європи, що відбувався з 28 листопада до 5 грудня в Польщі.

Став чемпіоном кубка світу, що тривав 16 по 21 листопада в Угорщині, у командній шпазі в міксі та посів третє місце в особистих змаганнях з рапіри. А на етапі кубка світу в липні 2022 року Олег здобув срібну медаль в особистих змаганнях з рапіри.

Тренують спортсмена заслужені тренери України Геннадій Яновський та Олександр Дорошин.

Дмитро Серьоженко

Спортивні підсумки 2022 року. Перемоги та досягнення миколаївських параспортсменів. інваспорт, миколаїв, змагання, спортсмен, чемпіонатДмитро Серьоженко. Фото: Миколаївський Інваспорт/facebook

Майстер спорту України міжнародного класу з фехтування на візках. Член національної збірної команди України з фехтування на візках серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

У 2022 році Дмитро здобув бронзову медаль у командній шаблі на чемпіонаті Європи в Польщі.

Став бронзовим призером кубка світу у командній шаблі, що тривав 16-21 листопада в Угорщині.

Тренують спортсмена заслужені тренери України Володимир Христик та Олександр Дорошин.

Тетяна Позняк

Спортивні підсумки 2022 року. Перемоги та досягнення миколаївських параспортсменів. інваспорт, миколаїв, змагання, спортсмен, чемпіонатТетяна Позняк. Фото: Миколаївський Інваспорт/facebook

Майстриня спорту України міжнародного класу з фехтування на візках. Членкиня національної збірної команди України з фехтування на візках серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

У 2022 році стала бронзовою призеркою у командній шпазі на чемпіонаті Європи, який тривав з 28 листопада до 5 грудня у польській столиці Варшава.

Тренують спортсменку заслужені тренери України Геннадій Яновський та Олександр Дорошин.

Сергій Баєв

Спортивні підсумки 2022 року. Перемоги та досягнення миколаївських параспортсменів. інваспорт, миколаїв, змагання, спортсмен, чемпіонатСергій Баєв. Фото: Миколаївський Інваспорт/facebook

Заслужений майстер спорту України з футболу. Член національної збірної команди України з футболу серед спортсменів з порушеннями слуху, багаторазовий призер Дефлімпійських ігор, чемпіон Європи.

У травні 2022 року став чемпіоном 24-х літніх Дефлімпійських ігор, що відбулися у місті Кашіас-ду-Сул, Бразилія.

Рогер Сене

Майстер спорту України з футболу. Кандидат національної збірної команди України з футболу серед спортсменів з порушеннями слуху.

Чемпіон 24-х літніх Дефлімпійських ігор, які тривали з 1 до 15 травня 2022 року, в місті Кашіас-ду-Сул, Бразилія.

Спортивні підсумки 2022 року. Перемоги та досягнення миколаївських параспортсменів. інваспорт, миколаїв, змагання, спортсмен, чемпіонатРогер Сене (крайній справа) та Абдолуіе Ниіе (крайній зліва). Фото: Миколаївський Інваспорт/facebook

Абдолуіе Ниіе

Майстер спорту України з футболу. Кандидат національної збірної команди України з футболу серед спортсменів з порушеннями слуху.

У 2022 році став чемпіоном 24-х літніх Дефлімпійських ігор в Бразилії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*