Спортсмен-переселенець готується до паралімпійських ігор на стадіоні в Луцьку (ВІДЕО)

Спортсмен-переселенець готується до паралімпійських ігор на стадіоні в Луцьку (ВІДЕО). кирило іванов, луцьк, паралімпійські ігри, спортсмен-переселенець, тренування

Спортсмен-переселенець готується до паралімпійських ігор на стадіоні в Луцьку. кирило іванов, луцьк, паралімпійські ігри, спортсмен-переселенець, тренуванняКирило Іванов на тренуванні у Луцьку. Фото: Суспільне Луцьк

21-річний спортсмен-переселенець Кирило Іванов з Луганщини щодня приходить на луцький стадіон і займається зі своїм тренером. Суспільному чоловік розповів – готується до паралімпійських ігор.

Кирило приїхав до Луцька пів року тому із селища Старокраснянка Луганської області. Займається спортом з дитинства, часто їздив на змагання, тому переїзд для нього не був проблемою. Мовного бар’єра, – каже, – також не відчув.

“Українською розмовляю літературно на високому рівні, тому що в закладі середньої освіти викладали дуже добре українську мову, і в закладі вищої освіти викладали дуже добре”, – розповідає спортсмен.

Спортсмен-переселенець готується до паралімпійських ігор на стадіоні в Луцьку. кирило іванов, луцьк, паралімпійські ігри, спортсмен-переселенець, тренуванняКирило приїхав до Луцька пів року тому із селища Старокраснянка Луганської області. Фото: Суспільне Луцьк

Хлопець оселився в селі Княгининок. Тренує спортсмена викладач дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю Андрій Рожок. Розповідає, що Кирило Іванов є неодноразовим призером чемпіонатів України, виступає на кількох дистанціях з бігу серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату.

“Бігаємо чотири відрізки по 500 метрів, відпочинок 7 хвилин і додаємо переступання через бар’єр по хвилині”, – розповідає Андрій Рожок про тренування.

Тренер каже, що у Кирила Іванова є всі шанси стати членом національної збірної паралімпійської команди України.

Богдана Шевчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*