Спортсмен-візочник з Конотопа виступив на міжнародному турнірі (ФОТО)

Спортсмен-візочник з Конотопа виступив на міжнародному турнірі (ФОТО). шостка, змагання, кубок кожедуба, спортсмен, турнір, person, clothing, man, smile, human face, people, group, jeans, crowd. A group of people standing around a table eating food

Спортсмен-візочник з Конотопа виступив на міжнародному турнірі. шостка, змагання, кубок кожедуба, спортсмен, турнір

16 червня в Шостці відбувся IX міжнародний турнір на Кубок Тричі Героя Радянського Союзу Івана Кожедуба, в якому взяли участь спортсмени з ураженням опорно-рухового апарату.

Учасники боролися за перемогу в трьох видах спорту: пауерліфтингу, дартсі та кросі.

Участь в турнірі крім шосткинців, взяли спортсмени з Сум, Конотопа, Прилук, Чернігова, Черкаської області, Миколаєва.

Наше місто представляв Олександр Трошанін.

– На кубку Кожедуба збираються не просто спортсмени, а наші добрі друзі, з якими ми підтримуємо стосунки протягом тривалого часу. Також щорічно до нас приєднуються нові учасники, бажаючі випробувати свої сили, знайти нових друзів і зустріти однодумців. Для людини з обмеженими фізичними можливостями вийти з власного будинку – це вже перемога. На жаль, наше місто, як і більшість по Україні, як і раніше залишаються малодоступними для людей з інвалідністю. Але ми не опускаємо руки, продовжуємо боротися за безбар’єрне середовище, – сказав ініціатор і організатор турніру, керівник громадської організації інвалідів «Парітет-Шостка» Дмитро Васильцов.

Учасників турніру привітав голова правління Шосткинського хлібокомбінату, депутат міськради Олександр Івченко.

Кожній команді було вручено короваї, виробництва Шосткинського хлібокомбінату.

Також турнір традиційно підтримав народний депутат України Ігор Молоток.

Допомога в організації та проведенні заходу надала Шосткинська райдержадміністрація в особі голови Віктора Ждамірова, громадська організація «Рідне місто», відділ культури міськради, Центр культури і дозвілля.

Спортсмени з інших міст відзначали високий рівень організації заходу та дякували за теплий прийом.

За підсумками змагань спортсмен з Конотопа посів друге місце в жимі штанги лежачи у ваговій категорії до 59 кг і став шостим в загальнокомандному заліку.

Олександр зазначає, що змагання для нього, як і для багатьох учасників – це перш за все, зустріч з друзями, спілкування і тільки потім – результати, як стимул розвиватися далі.

Кубок Кожедуба, як і в минулому році завоювали шосткинці, на другому місці в загальнокомандному заліку – Чернігів, на третьому – Миколаїв.

Голос Конотопа

Одна репліка к “Спортсмен-візочник з Конотопа виступив на міжнародному турнірі (ФОТО)”

  1. Сергій Чумак :

    Як законтактувати з організаторами турніру?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*