У Дніпрі відбувся Чемпіонат України з карате серед спортсменів з вадами слуху

У Дніпрі відбувся Чемпіонат України з карате серед спортсменів з вадами слуху. вадами слуху, indoor, ceiling, clothing, person, smile, sports uniform, uniform, martial arts uniform, sport, judo. A group of people standing in a room

1_09_2_14964040_734289273391920_147971281_o_4

5 листопада в м. Дніпро в Державному ВНЗ «Національний гірничий університет» відбувся Чемпіонат України з карате серед спортсменів з вадами слуху.

Підтримку заходу надав Почесний президент Міжнародного благодійного фонду «Волонтерське об’єднання «Крила», народний депутат України Денис Дзензерський, в діяльності якого розвиток спорту посідає одне з провідних місць.

У 17 вікових і вагових категоріях ката та куміте взяли участь півсотні спортсменів з Дніпровської, Донецької, Житомирської, Полтавської, Харківської областей та міста Києва. Крім цього, під час Турніру були відкриті категорії виду спорту і для спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, розумового та фізичного розвитку. Своє ката на візках продемонструвала неодноразова чемпіонка Світу по карате серед спортсменів на інвалідних візках Ульяна Пчолкіна.

«Даний Чемпіонат відіграє важливу роль не тільки у розвитку карате, як виду спорту, а й популяризації активного способу життя, залучення населення до занять фізичною культурою. Він надає можливість спортсменам показати свої вміння і, водночас, підвищити рівень своєї майстерності. Безумовно, ми пишаємося нашими спортсменами, які неодноразово доводили, що цілеспрямованість завжди веде до перемоги», – зазначив дніпровський нардеп Денис Дзензерський.

Дніпровські спортсмени посіли друге командне місце, виборовши 9 медалей – 4 золотих, 3 срібних і 2 бронзових. Здобули першість та отримали відзнаки Марина Губанова у категорії куміте жінки, Кошелев Андрій – куміте хлопці 16-17 років, Першаєв Олександр – куміте хлопці 18-20 років, Новіков В’ячеслав – куміте чоловіки.

Учасники, які посіли І-ІІІ місця у Чемпіонаті у розділі «куміте» та «ката» були нагороджені дипломами, медалями та відзнаками за першість. Переможці та призери у командному заліку отримали дипломи відповідних ступенів.

Організаторами Чемпіонату України з карате серед спортсменів з вадами слуху є Українська федерація карате, Укрцентр «Інваспорт» та Спортивна федерація глухих України.

Офіційний сайт Дениса Дзензерського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*