У Києві відбувся етап спортивних тестувань кандидатів на участь до складу збірної України «Ігри Нескорених» (ФОТО)

У Києві відбувся етап спортивних тестувань кандидатів на участь до складу збірної України «Ігри Нескорених» (ФОТО). ігри нескорених, відбір, кандидат, спортсмен, тестування, person, clothing, indoor, footwear, man, furniture. A group of people sitting at a table

У Києві відбувся етап спортивних тестувань кандидатів на участь до складу збірної України «Ігри Нескорених». ігри нескорених, відбір, кандидат, спортсмен, тестування

24 березня у спорткомплексі Центрального спортивного клубу ЗС України відбувся фінальний етап спортивних тестувань кандидатів до Національної збірної України «Ігор Нескорених».

Перед початком тестувань за участю представників Міністерства оборони України, організаторів Ігор Нескорених, а також тренерів відбулася прес-конференція.

Начальник Управління фізичної культури та спорту Міністерства оборони України полковник Юрій Фіногенов повідомив, що на заключний етап спортивних тестувань у Києві зареєструвалося понад 130 осіб, з яких 19 є представниками Збройних Сил України.

— «Ігри Нескорених» — невід’ємний елемент соціальної, психологічної і фізкультурно-спортивної реабілітації. В закладах фізичної культури і спорту Міністерства оборони України кілька вихідних поспіль відбувалися етапи тестувань військовослужбовців та ветеранів військової служби щодо участі їх у міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених-2018», які відбудуться в листопаді в Австралії, — сказав полковник Юрій Фіногенов.

Випробування в Києві завершує стадію всеукраїнських спортивних тестувань в рамках відбору до національної збірної, що вже побували у Львові та Одесі.

— Спробуйте якомога більше видів спорту. Як показує досвід минулого року, новачкам щастить. В нас були учасники, які вперше спробували свої сили в спорті і завдяки наполегливим зусиллям, своїй напруженій праці, бажанню та наполегливості отримали призові місця у Канаді, — звертаючись до учасників сказала координатор проекту «Ігри Нескорених» в Україні Оксана Горбач.

Також вона додала, що в організаторів є плани стосовно збільшення видів спорту для української збірної.

— Ми хочемо спробувати тренувати відібрану збірну у волейболі сидячи, а також плануємо розширити деякі категорії, зробити велоспорт сидячи та атлетику на візках, — додала вона.

— Сьогодні ми будемо перевіряти функціональну та психологічну складову спортсменів, надаємо їм методичні та практичні рекомендації для підготовки до відбору, — сказав головний тренер Національної збірної України «Ігор Нескорених» Євген Мазур.

Протягом дня учасники тестувань випробовували свої сили у 8 адаптивних дисциплінах: біг, велоспорт на шосе, веслування на тренажері, пауерліфтинг, плавання, стрибки в довжину, стрільба з лука та штовхання ядра.

Окрім чоловіків, участь у відборі брали також і жінки. Серед них була і Ольга Бенда — переможниця конкурсу «Miss military fantasy».

— Я беру участь для того, щоб пройти спортивну реабілітацію для себе, познайомитися з хлопцями та дівчатами. Спробую свої сили у стрільбі з лука, пауерліфтингу та греблі на тренажерах, — сказала дівчина.

Міністерство оборони України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*