У Кропивницькому відбувся благодійний чемпіонат серед паралімпійців на підтримку ЗСУ (ВІДЕО)

У Кропивницькому відбувся благодійний чемпіонат серед паралімпійців на підтримку ЗСУ (ВІДЕО). зсу, кропивницький, паралімпиєць, підтримка, чемпіонат

У Кропивницькому відбувся благодійний чемпіонат серед паралімпійців на підтримку ЗСУ. зсу, кропивницький, паралімпиєць, підтримка, чемпіонатСуспільне Кропивницький

Спортсмени з семи регіонів України змагалися за нагороди благодійного чемпіонату з легкої атлетики серед спортсменів-паралімпійців, який відбувся у Кропивницькому. Протягом чемпіонату збирали гроші для потреб Збройних сил України. Суспільне побувало на змаганнях.

Керівник змагань Андрій Арсірій сказав, що організатори подбали про заходи безпеки під час чемпіонату: “У випадку повітряної тривоги, змагання призупиняються. Старші судді виводять учасників на нижнє поле, звідки – у найближче укриття, що в педагогічному університеті. По закінченні тривоги, змагання відновлюються”.

Участь у чемпіонаті взяли 67 спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату та зору, розповів керівник регіонального центру “Інваспорт” Олег Соколовський: “Це представники Черкаської, Полтавської, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Кіровоградської областей. Тут добра половина Національної збірної команди з легкої атлетики. Спортсмени проходять збори, але потрібні старти, яких немає”.

Учасники змагалися у восьми видах легкої атлетики. Протягом чемпіонату розіграли нагороди у 93 дисциплінах.

На стометрівці переміг чемпіон та срібний призер Паралімпійських ігор з бігу на 100 та 200 метрів Ігор Цвєтов з Миколаєва: “Готувався у Миколаєві, було дуже тяжко під час обстрілів. На жаль, склалася в Україні така складна ситуація, що ми мусимо в таких умовах тренуватися. Але віримо в наші Збройні сили, в те, що вони зможуть дати нам можливість проявити себе, як кажуть, на своєму фронті”.

Дворазова чемпіонка Паралімпійських ігор Марія Помазан із Запоріжжя до змагань зі штовхання ядра готувалась на заході України: “У місті Запоріжжя, на жаль, така обстановка, що немає де технічно виступати, тільки тренажерні зали, тільки фізичну форму підтримувати. Ці змагання дають інформацію про рівень нашої підготовки”.

П’ятьох спортсменів привіз на змагання тренер з Кременчука Полтавської області Андрій Голівець: “Велике горе сталось, коли прилетіло у торговельний центр. З цією трагедією у Кременчуці дуже-дуже складно, бо з кожною сиреною доводиться ховатися. А діти у нас на візках”.

Під час чемпіонату організатори зібрали майже десять тисяч гривень на потреби українських військових, сказав керівник регіонального центру “Інваспорт”: “Відправимо гроші на рахунок Збройних сил. Отримавши чек, накладну, відзвітуємо”

Чемпіонат тривав п’ять годин.

Павло Іванов, Олександр Сметанко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*