У Полтаві відновив роботу спортивний клуб «Візок» (ВІДЕО)

У Полтаві відновив роботу спортивний клуб «Візок» (ВІДЕО). полтава, особливими потребами, ремонт, спортивний клуб візок, інвалідність, person, clothing, smile, human face, woman, man. A group of people sitting in chairs

Зробили ремонт, оновили обладнання. В обласному центрі відновив роботу спортивний клуб «Візок», де спортсмени-інваліди розпочали свої заняття. На відкритті оновленого закладу побували журналісти «Лтави».

Півсотні спортсменів різного віку зібралися у Полтавському фізкультурно-спортивному клубі для осіб з інвалідністю «Візок» на відкриття оновленого закладу. Серед них і колишній боєць батальйону «Айдар».

Віталій Степанов, координатор центру реабілітації інвалідів АТО: Це добре, що є цей клуб, куди люди можуть звертатись, приходити зі своїми проблемами, там де їм допоможуть.

Клуб «Візок» для людей з особливими потребами існує з 1990-го. В ньому займаються спортом люди з різними захворюваннями. За цей час заклад відремонтували вперше.

Сергій Чумак, голова Полтавського фізкультурно-спортивного клубу з інвалідністю «Візок»: Вперше за 27 років ми отримали допомогу по ремонту цього клубу. Зробили ремонт і сподіваємось, що наш клуб заживе новим життям.

Кошти на ремонт приміщення виділили з міського бюджету. Лагодили приміщення спільними зусиллями, оновили тренажери, придбали більярдний стіл. Досвід перейняли у своїх німецьких колег – поєднали спортивні заняття і театр.

Сергій Чумак, голова Полтавського фізкультурно-спортивного клубу з інвалідністю «Візок»: Хочемо започаткувати дуже важливий вид реабілітації «Спорт-арт». Ми заключили договір з нашим дитячим театром «Дзвіночок». Діти з інвалідністю будуть проводити тут теж свої тренування. Буде багатофункціональне використання цього приміщення.

Людмила Герасименко, керівник театру «Дзвіночок» для дітей з особливими потребами і з порушенням інтелекту: У нас не було приміщення і ми не могли, ютились по чужих кутках і ми не могли залучити діток всього міста. У нас появився такий шанс, це шанс для діток. Тому що вони ніде не можуть себе реалізувати.

Ханні Росек на відкриття оновленого закладу прибула з Німеччини, де очолює об’єднання інвалідів району Мюріц. Щороку привозить до Полтави інвалідні візки, допомагає зі спортивним обладнанням. З полтавським клубом співпрацює протягом 5 років.

Ханні Росек, голова об’єднання інвалідів Мюріца (Німеччина): Її чоловік і 2 дітей теж знаходяться на інвалідних візках і тому вона знає цю систему соціальної інтеграції людей з інвалідністю.

Клуб «Візок» працює тричі на тиждень. І запрошує людей з обмеженими можливостями долучитися до тренувань.

Віталій Степанов, координатор центру реабілітації інвалідів АТО, боєць батальйону «Айдар»: Хотілось би, щоб керівництво нашої держави, міста та області більше звертало уваги до певної категорії людей, яка найбільш потребує цього. Це й інваліди АТО, і звичайні інваліди, тому що ця категорія вона не може про себе позаботиться. Це їм треба допомагати.

Нині в клубі займаються 54 спортсмени. Вони представляють Полтавщину на різних параолімпійських змаганнях.

Наталія Чут

Телеканал «Лтава»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*