Українські парастрільці увійшли у десятку найсильніших світу

Українські парастрільці увійшли у десятку найсильніших світу. кубок світу, південна корея, паралімпійська збірна, стрільба кульова, інвалідність

Українські парастрільці увійшли у десятку найсильніших світу. кубок світу, південна корея, паралімпійська збірна, стрільба кульова, інвалідність

Національна паралімпійська збірна команда України успішно виступила на кубку світу зі стрільби кульової, що 22 травня по 01 червня 2023 року проходив у м. Чангвон, Південна Корея. Українці вибороли 6 високих нагород – 3 срібні та 3 бронзові, посівши 7 місце кубку світу та увійшовши в десятку найсильніших країн світу.

У змаганнях взяли участь 215 спортсменів з інвалідністю від 39 країн. Від команди України виступило 6 спортсменів з інвалідністю, 4 з яких вибороли високі нагороди.

Найуспішніше від команди виступила Ірина Щетнік, яка принесла в скарбничку збірної 3 срібні нагороди!

Кубок світу в Південній Кореї – один із етапів з отримання ліцензій на Паралімпійські ігри 2024 року. На сьогоднішній день в збірній команді України вже є ліцензії, але на цих змаганнях, на жаль, нових ліцензій не отримали. Збірній вкрай необхідні навчально-тренувальні збори у відкритих тирах (з достатньою доступністю для людей з інвалідністю), які відсутні зараз на території України.

Попри всі труднощі, наші паралімпійці не здаються і роблять усе для наближення перемоги України! Разом переможемо!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*