Українські ветерани здолали 20-кілометровий марафон у Брюсселі

Українські ветерани здолали 20-кілометровий марафон у Брюсселі. 20km de bruxelles, ветеран, військовослужбовець, захисник, марафон

Українські ветерани здолали 20-кілометровий марафон у Брюсселі. 20km de bruxelles, ветеран, військовослужбовець, захисник, марафон

Минулої неділі у столиці Бельгії відбувся традиційний 20-кілометровий забіг «20km de Bruxelles», в якому взяли участь тисячі прихильників бігу. Серед багатолюдної ріки марафонців були й представники України — ветерани російсько-української війни Роман Кашпур та два Юрії — Козловський і Цинтилевич.

Військовослужбовець Роман Кашпур у 2019 році на фронті втратив ногу, але не втратив бажання жити, попри завдані війною каліцтва, повноцінним життям. У цьому йому допоміг спорт. «Не здавайтесь, не опускайте рук! Вставайте і шукайте себе, пошук — це вже реабілітація», — таке життєве кредо ветерана.

Кашпур — учасник та переможець Всеукраїнських змагань проєкту «Ігри Героїв» 2021 року, рекордсмен України у номінації «Тяга літака АН-26 (16 тонн) людиною з інвалідністю». Цьогоріч Роман вже біг повну марафонську дистанцію. 23 квітня він здолав 42 кілометри Лондонського марафону. Кашпур став першим в історії ветераном війни, який пробіг цей марафон.

Інший учасник Брюссельського забігу Юрій Козловський втратив ногу у 2016 році. Він теж учасник змагань Invictus Games, Hero Games, Murf Challenge, був обраний до складу української збірної марафону Корпусу морської піхоти США.

Третій учасник 20-кілометрового забігу Юрій Цинтилевич у 2014 році зазнав важких поранень, захищаючи Луганський аеропорт. Багато і плідно працював над собою, аби відновитись, і це йому завдяки настирливому характеру вдалося.

Українські ветерани здолали 20-кілометровий марафон у Брюсселі. 20km de bruxelles, ветеран, військовослужбовець, захисник, марафон

На пресконференції «20km de Bruxelles» наші ветерани висловили сподівання, що їхня участь у Брюссельському марафоні надихне інших захисників, які опинилися в подібній ситуації.

«Ми завдячуємо ветеранам, які самовіддано захищають Україну та Європу від російської агресії, — зазначила волонтер Promote Ukraine та ініціатор візиту українських ветеранів до Брюсселю Яна Бровдій. — Ми намагаємось забезпечити їм підтримку та допомогу, необхідні для повернення до цивільного життя та подолання труднощів, з якими вони стикаються під час своєї служби».

Кошти від участі українських ветеранів в Брюссельському забігу надійдуть до Благодійного фонду «Громадянин», який допомагає військовослужбовцям з ампутаціями в Україні, організовує їхнє протезування.

Олександр Тереверко

АрміяInform

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*