Українські воїни АТО успішно фінішували на Марафоні Морської піхоти США (ФОТО)

Українські воїни АТО успішно фінішували на Марафоні Морської піхоти США (ФОТО). воїни

1_01_6_1477848321-1648_0

Українські воїни АТО, які пройшли курс реабілітації після поранень – Вадим Свириденко, Вадим Мазніченко, Дмитро Фесенко і Павло Степанов – успішно подолали 10-кілометрову дистанцію 41-го Марафону Морської піхоти США.

Забіг відбувся вранці неділі, 30 жовтня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Українці стартували біля комплексу Пентагону о 9.15 ранку (за часом Вашингтона) разом з тисячами інших учасників забігу. Сигнал старту оповістили з військової гармати, після чого багатотисячна колона спортсменів почала свій рух.

Форма української команди, до якої крім воїнів АТО також увійшли інші українські представники, мала національні кольори, що давало можливість легко відрізнити їх серед інших бігунів. На трибуні біля стартової лінії ведучий двічі привітав українців, яких також підтримали оплесками вболівальники.

Цього року забіг проходив у Арлінгтоні – передмісті американської столиці, де, власне, розташована головна будівля Міністерства оборони США. Фініш був встановлений біля пам’ятника морським піхотинцям “Iwo Jima”, загиблим у всіх збройних конфліктах.

Українські воїни АТО фінішували з різним часом – починаючи від трохи більше 60 хвилин, але всі “вибігли” з двох годин. Вздовж дистанції наших військових підтримували групи українців з прапорами та жовто-блакитними стрічками.

Як повідомляв Укрінформ, четверо українських військових, які проходили реабілітацію після поранень у зоні АТО, були відібрані з-поміж 60 претендентів для участі у забігу 41-го Марафону Морської піхоти США. Вони прилетіли до Вашингтона в середу, 26 жовтня. Протягом кількох днів українці тренувалися на базі Морської піхоти США “Квантіко” біля Вашингтона.

Участь українців у цій події стала можливою завдяки підтримці з боку Вашингтонського філіалу міжнародного благодійного фонду Allied Forces Foundation, трастового фонду НАТО із реабілітації поранених, Посольства України в США та волонтерських організацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*