Уряд готується до участі України в Invictus Games

Уряд готується до участі України в Invictus Games. invictus games, ігри інвіктус, ігри незламних, обмеженими фізичними можливостями, реабілітація, інвалідність, human face, person, clothing, wooden, woman, computer, table. A group of people sitting at a desk

Уряд готується до участі України в Invictus Games. invictus games, ігри інвіктус, ігри незламних, обмеженими фізичними можливостями, реабілітація, інвалідність

У рамках урядової Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції створено робочу групу з питань організації та забезпечення участі у 2017 році української команди в Іграх Інвіктус. Про під час брифінгу повідомила Віце-прем`єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Станом на 12 грудня опрацьовано 125 анкет від кандидатів на участь у національній збірній. 67% кандидатів мають інвалідність, решта – травми, у тому числі психологічні.

За словами Віце-прем’єр-міністра, реабілітація та соціальна адаптація поранених військових зараз є пріоритетом для Уряду. «Після Другої світової війни в Радянському Союзі тільки на обліку перебувало близько 2 млн. «інвалідів війни», і так і не відомо, скільки «не стали на облік». Ця статистика донедавна була з грифом секретності. І це зовсім не дивно, бо на той час державі ці люди були просто не потрібні. Їх «ховали» подалі від очей «щасливих» радянських людей», – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе, додавши, що наслідком такої політики стало відставання України від західного світу в цьому питанні на цілі покоління. Віце-прем`єр повідомила, що до підготовки до Ігор Інвіктус залучені різні міністерства та відомства, а також громадськість із тим, аби випрацювати механізм щорічної участі нашої команди в цих змаганнях і завдяки Invictus Games створити в Україні сучасні умови для реабілітації травмованих ветеранів. Робота зі створення відповідної тренувальної бази уже розпочалася.

Заступник Міністра оборони з питань євроінтеграції Ігор Долгов зазначив, що для України Ігри також мають велике символічне значення: «Це можливість вкотре показати силу українського духу». Своєю чергою, заступник Міністра молоді та спорту з питань євроінтеграції Микола Мовчан зазначив, що в Invictus Games головною є участь, а не призове місце. «Наші герої – уже чемпіони», – сказав він.

Керівник відділу комунікаційних компаній Агенції стратегічних комунікацій StratComUA Оксана Горбач повідомила, що подання анкет на участь в українській команді Invictus Games продовжено до 31 грудня 2016 р. Найбільше анкет надходить із Києва, Львова та Дніпра. У цих містах, імовірно, будуть створені регіональні центри підготовки ветеранів до Ігор. Переможці нинішнього відбору до Ігор у 2017 році будуть визначені у травні.

Довідково

Invictus Games (Ігри незламних) – це міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, набутими під час військових дій. Уперше Ігри відбулися в 2014 році в Лондоні під патронатом принца Гаррі Уельського. У вересні наступного року змагання приймає Торонто. Участь у них візьмуть Афганістан, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Італія, Нідерланди, Нова Зеландія, Велика Британія, США, Йорданія, Ірак, Румунія та вперше – Україна.

Прес-служба Віце-прем`єр-міністра України

Урядовий портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*