Військовослужбовців запрошують до участі у відборі до складу національної збірної на Всесвітніх Іграх Нескорених

Військовослужбовців запрошують до участі у відборі до складу національної збірної на Всесвітніх Іграх Нескорених. ігри нескорених, person, sword. A man wearing a costume

1_04_3_1_1478167639_612x440-19238095238_3_0

10 та 11 листопада з 10:00 до 13:00 год на базі ДЮСШ І “Галичина” (м. Львів, вул. генерала Грекова, 1) відбудеться відбір претендентів до складу національної збірної, яка представлятиме Україну на Всесвітніх Іграх Нескорених у м. Торонто (Канада). Про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської ОДА.

До відбору запрошують військовиків Львівщини та ветеранів військових операцій, які отримали поранення або інвалідність під час виконання службових обов’язків у зоні АТО або в миротворчих операціях (Косово, Ірак) та мають бажання активно займатися спортом.

За підсумками відборів у різних містах буде сформовано національну збірну команду, яка розпочне курс підготовки до Ігор.

Так, українські військові змагатимуться у 6-ти адаптивних спортивних дисциплінах: легка атлетика, стрільба з лука, веслування на ерготренажері, велоспорт (шосе), паверліфтинг та плавання.

Для проведення відбору необхідно прибути особисто та подати такі документи:

– посвідчення УБД;

– медичні довідки, які засвідчують стан здоров’я та інформацію про поранення або групу інвалідності.

Організатори відбору – Організаційний комітет України “Ігор Інвіктус” (Київ) за участі управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації та Львівського регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт”.

Довідково:

Ігри Нескорених – це міжнародні спортивні ігри в паралімпійському стилі. Ігри заснував принц Великобританії Гаррі у 2014 році для поранених військовослужбовців та ветеранів усіх воєн.

Перші Ігри відбулися в 2014 році в Олімпійському парку королеви Єлизавети в Лондоні, Великобританія. Тоді у них узяли участь представники 13 країн з Європи, Азії, Північної Америки та Океанії. На другі ігри в американському Орландо приїхали вже військовики 15 країн.

У 2017 році ігри Ігри Нескорених відбудуться наприкінці вересня у м. Торонто, Онтаріо, Канада.

До програми змагань “Ігор Нескорених-2017” увійшли такі види спорту: стрільба з луку, легка атлетика, гольф, волейбол сидячи, паверліфтинг, велоспорт, плавання, автоспорт, веслування на тренажері, теніс на візку, регбі у візку, баскетбол у візку. Змагання передбачено для чоловіків та для жінок.

Серед держав, які вже зголосилися до участі в IG – 2017 будуть представлені збірні 17 країн, зокрема Афганістану, Австралії, Канади, Данії, Естонії, Франції, Грузії, Німеччини, Іраку, Італії, Йорданії, Голландії, Нової Зеландії, Румунії, США, Великобританії та України.

Управління фізичної культури та спорту, Прес-служба ОДА

Львівська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*