Виклик суспільству: в дніпровській школі провели інклюзивний урок за участі спортсменів-паралімпійців (ВІДЕО)

Виклик суспільству: в дніпровській школі провели інклюзивний урок за участі спортсменів-паралімпійців (ВІДЕО). дніпро, волейбол сидячи, спортсмен-паралімпієць, інвалідність, інклюзивний урок, person, indoor, net, sport, human face, net sports, volleyball net, volleyball player, girl, volleyball. A group of people in a room

Виклик суспільству: в дніпровській школі провели інклюзивний урок за участі спортсменів-паралімпійців. дніпро, волейбол сидячи, спортсмен-паралімпієць, інвалідність, інклюзивний урок

У волейбол сидячи зіграли в одній зі шкіл Дніпра. Відкритий урок для старшокласників влаштували спортсмени-паралімпійці. Інклюзивний урок провели, щоб привернути увагу до проблем дітей з інвалідністю. За змаганнями спостерігала Наталя Світлова.

Спочатку розминка, а потім гра. Такий план відкритого інклюзивного уроку. Спортсмени та школярі створили спільні команди. Старшокласниця Оксана Дудько зізнається, грати у волейбол сидячи довелося вперше.

“Це складніше для нас, бо ми так ніколи не грали. Треба звикнути не вставати і не підійматися на коліна, бо не завжди дотягуєшся до м’яча і це незвично”, – ділиться враженнями учениця 11 класу Оксана Дудько.

За помічника на полі – семикласник Матвій.

“Я хотів би спробувати. Тобто мені це цікаво. Мені здається це хороша ідея, щоб спортсмени грали з учнями школи і подивитися, на що вони здатні”, – переконаний школяр.

Матч ініціювала команда професійних спортсменів з волейболу сидячи. На одному майданчику з дітьми грали як паралімпійці української збірної, так і ветерани війни на сході. Антон Хватаймуха опинився в інвалідному візку через поранення, якого зазнав на Донбасі.

“Це дає дітям розуміння та повагу до людей з інвалідністю, тому що до війни, я сам, якщо людина без ноги, дивився на нього, як на не такого, як всі”, – пригадує капітан команди з волейболу сидячи серед ветеранів АТО Антон Хватаймуха.

Член волейбольної команди Дмитро Мельник переконаний, що такий урок – не просто змагання, а виклик суспільству.

“На цих уроках йде стирання кордонів між людиною з інвалідністю та здоровою людиною”, – зазначає гравець.

Спортсмени сподіваються, що подібні уроки допоможуть привернути увагу до проблем людей з інвалідністю. У цій школі навчаються семеро таких учнів.

“Ми їздимо на змагання в Європу, і ми бачимо, наскільки все доступно для людей з інвалідністю. У нас поки не настільки розвинене. Ми хочемо цю проблему вирішувати. І розумієте, діти з інвалідністю, вони часто бояться виходити, тому бояться, можливо, якихось глузувань”, – пояснює тренер Олексій Харламов.

Такі відкриті уроки спортсмени планують провести і для учнів інших Дніпровських шкіл.

Наталя Світлова, Олександр Пронський

“5 канал”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*