Віктор Смирнов розповів, за якими критеріями відбувається відбір у національну паралімпійську збірну (ВІДЕО)

Віктор Смирнов розповів, за якими критеріями відбувається відбір у національну паралімпійську збірну (ВІДЕО). виктор смирнов, паралімпійська збірна, спортсмен, чемпіонат, інвалідність

Віктор Смирнов розповів, за якими критеріями відбувається відбір у національну паралімпійську збірну. виктор смирнов, паралімпійська збірна, спортсмен, чемпіонат, інвалідність

Чемпіон Паралімпійських ігор, світу та Європи з плавання, Герой України Віктор Смирнов розповів про методологію потрапляння спортсмена з інвалідністю до олімпійської збірної.

Про це він розповів у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

Як правило, молоді спортсмени проявляють себе під час спартакіади «Повір у себе».

«Я в спорт прийшов у 15 років, познайомився зі своїми тренерами: Андрієм Вікторовичем Казначеєвим і Світланою Михайлівною Казначеєвою. Переїхав навчатися в місто Слов’янськ, де знаходиться спеціалізована школа для дітей з порушеннями зору. Почав тренуватися, поїхав на спартакіаду «Повір у себе», показав певний результат. Тоді мою кандидатуру змогли подати на чемпіонат України. Виступаєш на чемпіонаті України, виконуєш норматив Майстра спорту, стаєш чемпіоном. Тоді ти маєш право потрапити в збірну України і виступаєш за паралімпійську збірну», – говорить він.

В принципі, це традиційна методологія, яка існувала багато років не тільки в Україні, але в і інших країнах. Людині необхідно проявити себе на регіональному рівні, перш ніж потрапити в збірну команду України.

«Треба спочатку виграти чемпіонат області, здати норматив, тому що на чемпіонат України треба здати не нижче другого або першого розряду. Тоді ти можеш поїхати на чемпіонат України. Людині з глибинки потрапити в цю збірну стало набагато складніше в останні роки. Це відбувається, тому що з кожним роком стають вище результати в світі. Коли формується паралімпійська збірна на чемпіонат Європи, світу або Паралімпійські ігри, необхідно відповідати критеріям. Ти повинен показати результат не нижче шостого або восьмого місця», – каже спортсмен.

Він пояснив, чим відрізняються тренування з плавання паралімпійців.

«Думаю, нічим, тільки в залежності від класу. Якщо це вищий клас поразки – то більше навантаження. Якщо складна поразка – тоді навантаження можуть бути меншими: менші обсяги плавання і менше роботи в залі», – підсумовує він.

Галина Струс

Politeka

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*