Збірна України здобула дев’ять медалей у перший день Дефлімпіади: всі призери

Збірна України здобула дев’ять медалей у перший день Дефлімпіади: всі призери. дефлімпіада, змагання, медаль, нагорода, порушення слуху

Збірна України здобула дев’ять медалей у перший день Дефлімпіади: всі призери. дефлімпіада, змагання, медаль, нагорода, порушення слухуparalympic.org.ua

Найбільше нагород українці вибороли в карате, повідомляє Суспільне.

Збірна України розпочала виступи на Дефлімпіаді-2021 – мультиспортивних іграх серед людей із порушенням слуху, що тривають у бразильському Кашіас-ду-Сулі. Першого дня змагань “синьо-жовті” здобули дев’ять медалей у трьох видах спорту: шість золотих, дві срібні та одну бронзову.

Першу перемогу Україні принесла велосипедистка з Чернівецької області Єлисавета Топчанюк, яка стала найкращою у шосейній гонці на 1000 метрів. Україна вперше була представлена в цьому виді спорту, тож медаль Топчанюк стала дебютною для збірної.

Найбільшу кількість нагород українці вибороли в карате, де взяли три “золота” та два “срібла”. Чемпіонами Дефлімпіади в куміте стали Карина Янчук з Луганщини, яка перемогла в категорії до 68 кг, та Олександр Махно з Полтавщини – в категорії до 84 кг. Інший українець, Микола Пантюшин із Дніпропетровщини, завершив змагання в понад 84 кг зі “сріблом”.

Крім того, Олександр Черняєв із Харківської області здобув золоту медаль у ката, а також “срібло” в чоловічих командних змаганнях разом із Олександром Кальником і Олександром Тритяком.

Завершили день змагання з плавання, в якому Україна виграла ще два “золота” й “бронзу”. Киянин Ілля Султанов, для якого ці Ігри стали дебютними в кар’єрі, фінішував першим на дистанції 50 м батерфляєм. А в плаванні комплексним стилем на 200 м третє місце посіла Ірина Терещенко.

Також українська команда стала найкращою в естафеті 4х100 м вільним стилем. “Золото” у фіналі принесли Олексій Литвиненко, той самий Султанов, Олексій Коломієць та Максим Дудник.

Усі медалі України в перший день Дефлімпіади-2021

  • “Золото”: Єлисавета Топчанюк (велошосе, 1000 м), Карина Янчук (карате, куміте, до 68 кг), Олександр Махно (карате, куміте, до 84 кг), Олександр Черняєв (карате, ката), Ілля Султанов (плавання, 50 м, батерфляй), Олексій Литвиненко, Ілля Султанов, Олексій Коломієць і Максим Дудник (плавання, 4х100 м, вільний стиль).
  • “Срібло”: Микола Пантюшин (карате, куміте, понад 84 кг), Олександр Черняєв, Олександр Кальник і Олександр Тритяк (карате, ката, команда).
  • “Бронза”: Ірина Терещенко (плавання, 200 м, комплекс).

Катерина Макаревська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*