Золоту медаль 22-го чемпіонату світу з пара-армрестлінгу отримала майстер спорту міжнародного класу Наталія Стрельцова (ВІДЕО)

Золоту медаль 22-го чемпіонату світу з пара-армрестлінгу отримала майстер спорту міжнародного класу Наталія Стрельцова (ВІДЕО). наталія стрельцова, медаль, пара-армрестлінг, чемпіонат світу, інвалідність

Золоту медаль 22-го чемпіонату світу з пара-армрестлінгу отримала майстер спорту міжнародного класу Наталія Стрельцова. наталія стрельцова, медаль, пара-армрестлінг, чемпіонат світу, інвалідність

Золоту медаль 22-го чемпіонату світу з пара-армрестлінгу отримала майстер спорту міжнародного класу Наталія Стрельцова. Третього листопада повернулася зі змагань до Запорізької області – у рідний Токмак. Знімальна група Суспільного побувала на одному з її перших тренувань після повернення.

Нинішні тренування Наталії Стрельцової – полегшені. Спортсменка відновлює сили після нещодавнього чемпіонату світу.

“Кожний рік спортсменів прибавляється. з кожних країн. І кожного року їдеш і на знаєш що привезеш, бо завжди є кіт в мішку. У мене вже в моїй категорії є 2 нові спортсменки, і вони такі дуже хороші. Вони молодші за мене, тобто прийдеться ще краще тренуватися. А так змагання… хороша атмосфера. От нас є 3 дівчини, між собою ми змагаємось постійно. То вони перші, то я перша. В цьому році в мене на праву руку вперше получилося здобути золото.”

Наталія Стрельцова, майстер спорту міжнародного класу з пара-армрестлінгу

У спорт Наталія Стрельцова прийшла в 11 років – після травми. З того часу відвідує тренування тричі на тиждень.

“Я повз залу ходила туди-сюди на милицях, мені подобалось. Мені завжди залізки подобались. І коли мені зняли гіпс, я вирішила зайти у зал. Спитала хто тренер залу важкої атлетики, вийшов Геннадій Петренко, і сказав: «Можеш ходити»”

Наталія Стрельцова, майстер спорту міжнародного класу з пара-армрестлінгу

Тоді чемпіонку зацікавив пауерліфтинг – силове триборство. Але, через групу інвалідності, не могла виконувати деякі вправи. Звернула увагу на арм-рестлінг (боротьбу на руках) і саме в цьому виді, у 22 роки, вперше здобула золото на чемпіонаті України. Відтоді Наталія Стрельцова стала 8-ми-разовою чемпіонкою Європи, 6-ти разовою срібною призеркою чемпіонатів світу та 4-ох разовою чемпіонкою світу в категорії +65 кг.

“Наталя – наша справжня чемпіонка. У спорт прийшла трохи пізніше за мене. Але на моїх очах зростала ця чемпіонка. Що я можу сказати? Дуже вольова та сильна людина. 0:28 скл 0:33 серед спортсменів в нас чудове взаєморозуміння, взаємодопомога. Завжди допомагаємо.”

Віталій Шумов, кандидат у майстри спорту з важкої атлетики

Один з 2-х тренерів Наталії Стрельцової – Валерій Шаповал – у минулому професійний спортсмен. Тепер понад 35 років тренує важкоатлетів.

“Більше я займаюся з Наталею організаційною роботою, і, так би мовити, до певної моральності спортивної. ми знаю проводимо бесід багато, я її налаштовую. А Геннадій на необхідне що у пауерліфтингу є – це досягнення мети, це чемпіонські звання, це перше місце на п’єдесталі пошани. вона про це говорила зі мною ще тоді, в 11 років.”

Валерій Шаповал, тренер вищої категорії України з боротьби на руках

Новоспечена чемпіонка зосереджена не тільки на спорті. Наталія Стрельцова одна виховує 2х дітей – хлопчика та дівчинку. З дитинства захоплюється творчою діяльністю.

“Зараз я в ДК співаю у народному фольклорному ансамблі «Веселка». Також я є солістом ДК. Інколи на фестивалі можу виїжджати і співати свої пісні. Це вже під гітару.”

Наталія Стрельцова, майстер спорту міжнародного класу з пара-армрестлінгу

Тренери ж визначають віхи для наступних спортивних перемог багатогранної вихованки.

“Маємо велику надію на те, що арм-рестлінг ввійде до всесвітніх ігор, це олімпійські ігри з не олімпійських видів спорту. Якщо це станеться найближчим часом, ми все рівно будемо тренуватися. А так в планах роботи – це чемпіонати України, області, далі чемпіонати Європи і чемпіонати світу. Тим паче, що Наталя таку високу планку вже здобула, вона не просто лідер збірної команди України, її називають позаочі капітаном збірної команди України.”

Валерій Шаповал, тренер вищої категорії України з арм-рестлінгу

UA: Запоріжжя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*