Опинившись у інвалідному візку, люди стикаються з безліччю проблем (ВІДЕО)

1 21 3 Інваліди-на-Полтавщині new 2. інвалідів

  1 21 3 Інваліди-на-Полтавщині new 1Щорічно в Україні зростає кількість інвалідів. За даними комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, на січень 2013 року такий статус мали понад 2 мільйони 800 тисяч людей, або понад 6% від загальної кількості населення. Через нинішню ситуацію в країні, коли на Сході гинуть і отримують поранення і наші захисники, і місцеве населення, статистика збільшується щодня. Майже 80 відсотків інвалідів – це люди працездатного віку.

Олександр Тютюнник в інвалідному візку вже майже 10 років. На свій день народження, пригадує, поїхав з друзями на річку, там і стався нещасний випадок. Хлопець невдало пірнув у воду, і в результаті пошкодив спинний мозок. Тепер він інвалід першої групи, отримує 1182 гривні пенсії. Тими пільгами, що надає держава, практично не користується. Відсутність пристосованого громадського транспорту для інвалідів – серйозна проблема. До того ж водії та кондуктори часто-густо відмовляються перевозити пільговиків. Окрема проблема – заїхати інваліду-візочнику до магазину, лікарні чи житлового будинку. Будинки та офіси, як правило, навіть якщо й облаштовують пандусами, то вони теж не відповідають жодним нормам. За державними будівельними стандартами пандус має бути під кутом 8-10 градусів, а ще – мати поручень чи бордюр. Інваліди-візочники говорять – знайти такий – майже нереально.

Інвалідного візка доводиться чекати три, а то й чотири роки, – говорять у громадській організації інвалідів.

Всього ж на Полтавщині статус інваліда мають близько 82 тисячі людей. Серед них – 4 тисячі візочників. Це статистика на кінець минулого 2014 року. А те, що вона з відомих причин збільшиться, немає сумніву. На жаль.


ОДТРК Лтава

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*