Київські хірурги “оживляють” кінцівки інвалідів завдяки унікальній розробці (ВІДЕО)

1 05 78542. розробці

Знову відчути своє тіло допомагають інвалідам київські хірурги. Завдяки власній розробці вони буквально оживляють атрофовані кінцівки. Під шкіру вживлюють спеціальний стимулятор нервів, який повертає рухомість рук та ніг. Про унікальну операцію – Ольга Гостєва.

Антон з 5 років займається велоспортом. Кожен день крутив педалі по 8-10 годин. Два роки тому під час змагань дістав травму – почала німіти рука, а згодом втратила рухливість.

Антон Дятчук, спортсмен:

– Для меня самое сложное было просто пошевелить пальцами, и просто ровно развести я не мог этого сделать. Сложно было, я тяжести не мог носить, много чего – элементарно ключом открыть дверь левой рукой я не мог.

Хлопець лікувався у багатьох спеціалістів, але марно – м’язи почали всихати. Шансів на одужання лікарі не давали.

Антон Дятчук, спортсмен:

– В 24 года без руки ходить, которая просто болтается это, не серьезно было.

У столичному Інституті нейрохірургії у Антона діагностували пошкодження ліктьового нерва та пообіцяли допомогти. Завдяки своїй розробці стимулятору нерва, який вживили хлопцеві під шкіру.

Сапон Микола, лікар:

– После того, как мы подключили его к нейростимулятору, у него началось восстановление. Атрофия, которая бывает у людей с такой травмой, когда рука превращается в когтистую лапу, она у него прекратилась.

– Вот тут нащупывается антенна, все стерильно, вот место, куда вшивается антенна, будем стимулировать. Что ощущаешь? – В пальцах дергается.

Володимир рік тому потрапив в аварію, у якій зламав шию. Після трагедії хлопець не ходить і ледь підіймає руки. Але зі стимулятором, кажуть лікарі – є шанси стати на ноги.

Ярошенко Владимир, пацієнт:

– Возили в Житомир, меня там сложили в нас в больнице, сказали, что, ну как вам сказать, что меня уже списали, что я уже ходить не буду.

Микола Сапон, лікар:

– 60 процентов успехов – это считается хорошее положение, мы такого достигаем.

У майбутньому за допомогою такого нейростимулятора в інституті планують лікувати хворих на стенокардію, епілепсію та хворобу Паркінсона.

Ольга Гостєва, Микола Шараєвський, Сергій Коваль, Новини, телеканал “Інтер”

Подробности-ТВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*