Випущено екзоскелет, який покликаний допомогти ходити людям з обмеженою рухливістю (ВІДЕО)

1 05 6 suitx-exoskeleton-jt 2. phoenix, екзоскелет

  1 05 6 suitx-exoskeleton-jt 1

Компанія suitX після декількох років розробки випустила свій перший екзоскелет, який отримав назву Phoenix. Він покликаний допомогти людям з обмеженою рухливістю, з його допомогою такі люди знову зможуть ходити.

Відзначається, що деякі неврологічні порушення і травми (наприклад, церебральний параліч, розщеплення хребта, атрофія спинних м’язів, травми голови) можуть викликати проблеми з природним ходінням. У більшості випадків їм доводиться пересуватися в інвалідних візках. Представлений екзоскелет покликаний вирішити цю проблему.

Екзоскелет suitX Phoenix можна підлаштовувати, виходячи з індивідуальних розмірів пацієнта. Пристрій можна надягати і знімати окремими частинами. При цьому його конструкція є відносно легкою і зручною. Маса Phoenix складає 27 фунтів (близько 12,2 кг). За допомогою цього пристрою люди з обмеженими можливостями можуть встати з інвалідного візка і ходити на своїх ногах, допомогу яким і надає екзоскелет. Максимальна швидкість ходьби в такому випадку становить 1,1 милі на годину (близько 1,8 км / ч). Комплектність акумулятор забезпечує до 4:00 безперервної ходьби або до 8:00 роботи в режимі періодичної ходьби.

Вартість екзоскелета suitX Phoenix становить $ 40 тис. Це немало, але істотно менше, якщо порівнювати з конкуруючими рішеннями. Наприклад, ціна одного з найбільш відомих екзоскелетів ReWalk становить $ 77 тис, а компанія Ekso Bionics продає свої пристрої за ціною більше $ 100 тис. Компанія suitX вже почала приймати попередні замовлення на екзоскелет Phoenix, поставки готових пристроїв планується почати в березні.

За матеріалами Engadget

Finance.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*