Медики винайшли пристрій, що дозволить керувати пристроями силою думки (ВІДЕО)

1 12 4 514273 2. пристрій

Винайдений вченими Мельбурнського університету міні-імплантат, який вживлюється у мозок, дозволить керувати зовнішніми пристроями за допомогою сили думки. Ноу-хау призначене для людей, які втратили можливість рухатись через травми, інсульти чи пухлини, повідомляє Телеканал новини «24».

Цей мініатюрний пристрій трохи менший за канцелярську скріпку, однак він може кардинально змінити життя тисяч людей, прикутих до ліжка. Винахідники в університеті Мельбурна називають його “Стентрод”.

Він дозволяє паралізованим людям керувати пристроями без використання рук чи інших допоміжних засобів. Достатньо звичайних думок, що постійно генерує мозок.

Фактично — це мікроімплантат. Він вловлює імпульси, які генерує мозок, і відправляє їх у зовнішній портативний комп’ютер. Його, приміром, можна носити в кишені. А вже той трансформує сигнали у команди для механічних кінцівок чи інвалідних візків.

Саме цей метод імплантації творці “Стентрода” вважають своїм головним досягненням, адже він не потребує хірургічного втручання та зменшує ризики ускладнень.

“Стентрод” перевершує усі попередні досягнення. Адже тепер ми маємо пристрій, який можна досить швидко вживити. І він працюватиме багато років,
— розповів медик Террі О’Браян.

Поки що диво-прилад тестують лише на вівцях, та наступного року його уже планують випробувати і на людині. У разі успіху, після запуску в виробництво ціна такого імплантата становитиме від 10 до 15 тисяч доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*